Αντιδρά και ανεβαίνει θέσεις - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Καρδίτσα - Παναθηναϊκός 82-99: Highlights - Video

Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Euroleague

Σπουδαία η «διαβολοβδομάδα» που περιμένει τον Παναθηναϊκό (2-6) στην Ευρωλίγκα. Αρχής γενομένης από το  παιχνίδι της Τετάρτης (21:00) στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια (4-4). Ο Παναθηναϊκός άντεξε για ένα δεκάλεπτο στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (προηγήθηκε στη λήξη του με 25-22). Όμως στα υπόλοιπα 30 λεπτά αποτέλεσε… σάκο του μποξ για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (107-77 το τελικό σκορ).

Η Βίρτους στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι στην Euroleague έβαλε τα καλά της απέναντι στη Βαλένθια. Επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία 89-59, αποδίδοντας τρομερό μπάσκετ. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο μπήκε στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime HD.

Ράντονιτς: «Θέλουμε να αντιδράσουμε»

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός παραμονή του ματς στάθηκε στην ποιότητα που διαθέτει η Μπολόνια. Αλλά και στον τραυματισμό του Γκριγκόνις. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε δυο αγώνες στην έδρα μας. Το πρώτο ματς είναι κόντρα στη Βίρτους, η οποία είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα. Έχει μεγάλη εμπειρία, πολλούς καλούς παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή. Στα δυο τελευταία τους ματς έπαιξαν καλά κόντρα σε Αρμάνι και Βαλένθια. Μια από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες. Θα πρέπει και εμείς να είμαστε έτοιμοι αμυντικά και να παίξουμε καλά. Με ενέργεια και τα 40 λεπτά. Στην επίθεση θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να διαβάσουμε το παιχνίδι και να είμαστε αποτελεσματικοί.

Μετά από αυτό το παιχνίδι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε περισσότερο για αυτό το θέμα. Σίγουρα στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε είχαμε μια κακή νύχτα στην άμυνα. Το έχουμε ξαναπεί. Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Να μην ξαναπαίξουμε έτσι. Αυτή τη στιγμή, ο Γκριγκόνις δεν παίζει στο συγκεκριμένο ματς».

Η διαιτητική τριάδα και το «πράσινο» παρελθόν

Η Euroleague ανακοίνωσε την τριάδα των διαιτητών για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Βίρτους Μπολόνια (23/11, 21:00). Όπως έγινε γνωστό, οι Ματέι Μπολτάουζερ, Μπένχαμιν Χιμένες και Ράιν Πεεράντι θα σφυρίξουν την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Μόλις μία φορά έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους στο παρελθόν σε επίπεδο Euroleague, ο Παναθηναϊκός με τη Βίρτους. Αυτή ήταν τον Μάιο του 2002, στον τελικό της διοργάνωσης στην Μπολόνια. Εκεί, οι «πράσινοι» υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν φτάσει στη νίκη με 89-83 και στον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News