«Διαμαντίδης, ίσως ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη»

«Διαμαντίδης, ίσως ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη»

Ανυπόμονος να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί ξανά στο ΟΑΚΑ δήλωσε ο Τζαμόν Γκόρντον, ενόψει του ματς της Νταρουσάφακα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τζαμόν Γκόρντον, θυμήθηκε τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα και ανυπομονεί να επιστρέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον «κορυφαίο» Δημήτρη Διαμαντίδη, φορώντας πια τη φανέλα της Νταρουσάφακα.

[ads2]

Απόσπασμα από το blog του Τζαμόν Γκόρντον στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Παίζουμε εκτός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είναι ωραίο που επιστρέφω στο ΟΑΚΑ. Αγωνιζόμουν στο Μαρούσι πριν από μερικά χρόνια και το ΟΑΚΑ ήταν έδρα μας. Όπως θα ξέρετε, αγωνίστηκα και στον Ολυμπιακό που είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Είναι πάντα όμορφο να επιστρέφω στην Ελλάδα, όπως ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα άρχισα να κάνω… όνομα και έτσι μ’ αρέσει που επιστρέφω.

Είχαμε κάνει μία καλή χρονιά με το Μαρούσι, που ήταν και η πρώτη μου στην Ευρωλίγκα. Είχαμε φτάσει μία νίκη μακριά από την πρόκριση στα playoffs! Ήταν μία μεγάλη σεζόν στο παρκέ. Το έχω πει πολλές φορές, πως εκείνη ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί μέχρι σήμερα, στο να είμαστε όλοι μαζί και να παλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Ο Κώστας Καϊμακόγλου ήταν ο αρχηγός μας, ένας από τους καλύτερους αρχηγούς που είχα στην καριέρα μου. Αγαπούσα ό,τι αφορούσε εκείνη την ομάδα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ενδεχομένως να είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη. Είναι πάντα καλό να παίζεις εναντίον του. Είναι καλό άτομο και κάθε φορά που τον βλέπω είναι με χαμόγελο. Ο Νικ Καλάθης και εγώ μεγαλώσαμε στην Φλόριντα και με τον αδερφό του Πατ παίξαμε μαζί στο Μαρούσι. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα τρομερό υπόβαθρο και είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Οπωσδήποτε, θα έχουν και πολλούς οπαδούς στο παιχνίδι. Είναι ο τύπος ομάδας που πρέπει να παίξεις πολύ καλά εναντίον της και έχει παίκτες που έχουν τρομερές ικανότητες. Ανυπομονώ να τους αντιμετωπίσω.

Το κλειδί για να σταματήσουμε τον Παναθηναϊκό θα είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι και ν μην επιτρέψουμε να μπουν σ’ αυτό οι οπαδοί του. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους Διαμαντίδη και Καλάθη να διεισδύουν και να μοιράζουν εύκολες ασίστ και να βάζουν κι άλλους παίκτες. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στην τρανζίσιον άμυνα, κάτι που είναι σημαντικό όταν παίζουμε εκτός έδρας. Το να παίζεις ομαδική άμυνα είναι καλό, αλλά παίκτες όπως οι Διαμαντίδης και Καλάθης έχουν τις απαντήσεις σε κάθε πλάνο. Το κλειδί θα είναι να πάρουμε εύκολους πόντους και να τους δυσκολέψουμε. Αλλά, είναι μεγάλοι παίκτες και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία απ’ αυτό.

Είμαι αισιόδοξοι πως θα ξεκινήσουμε να νικάμε. Τώρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή! Το μόνο καλό μετά την ήττα είναι πως μπορείς να βελτιωθείς. Η ήττα είναι ήττα, είτε με έναν, είτε με 30 πόντους. Πήραμε κάποια θετικά στοιχεία από το ματς με την Φενερμπαχτσέ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Εγώ, ως ηγέτης, πιστεύω πως μπορώ να κάνω περισσότερα, γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα. Ελπίζω να μπούμε ξανά στο σωστό δρόμο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News