#Διαμαντίδη_ξανασκέψου_το

#Διαμαντίδη_ξανασκέψου_το

Είναι χιλιοειπωμένο, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το χωνέψουμε. Δεν μπορούμε να φανταστούμε το ελληνικό μπάσκετ χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Πειράζει;

Με αυτόν μεγαλώσαμε. Αυτόν θέλουμε να βλέπουμε, αλλά δυστυχώς ο ίδιος έχει αποφασίσει πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το μεγάλο αντίο. Τυχαίο πως θα γίνει την ίδια χρονιά με τον Κόμπι Μπράιαντ; Δε νομίζουμε! Οι δύο μεγάλοι αστέρες αποχαιρετούν τα παρκέ την ίδια χρονική περίοδο και το κενό τους θα είναι δυσαναπλήρωτο.

[ads2]

Ο “3D” άκουσε πολλά στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή. Κατηγορήθηκε πως δεν μπορεί πλέον και πως θα πρέπει να το… κόψει. Άκουσον, άκουσον! Τέτοια αχαριστία και αγνωμοσύνη. Ευτυχώς, η πλειονότητα του Παναθηναϊκού έχει μπασκετική παιδεία και μπορεί να αξιολογήσει ποιος είναι.

Ναι, σίγουρα είναι πεσμένος. Αλλά σκεφτείτε λίγο τι διαδρομή κουβαλάει στις πλάτες του. Τον κατηγόρησαν πολύ ότι παράτησε νωρίς την Εθνική, ενώ οι ΝΒΑers, Ντιρκ Νοβίτσκι και Πάου Γκασόλ είναι πάντα πιστοί στρατιώτες στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και ούτε όλα τα σώματα ίδια. Αν ο Διαμαντίδης ακολουθούσε κάθε καλοκαίρι την Εθνική, ο οργανισμός του θα είχε βαρέσει… black out εδώ και 3-4 χρόνια και το μπάσκετ ίσως και να τον είχε χάσει ήδη.

Το πρόβλημα στη μετά-Ζοτς εποχή είναι πως η πράσινη περιφέρεια αποδυναμώθηκε. Έρχονταν συνήθως γκαρντ από το… κάτω ράφι και τον εξέθεταν. Γιατί είναι πλέι μέικερ, που παίζει για την ομάδα και κάνει τα πάντα. Όχι μια “καλαθομηχανή”. Παρόλα αυτά βλέπαμε εντυπωσιακά ξεσπάσματα και μαθήματα πικ εν ρολ, κάνοντας… μάγκες παίκτες σαν τον Στεφάν Λάσμε. Ωστόσο, δεν άντεχε να παίζει 32+ λεπτά και κάποιες φορές “καιγόταν” και δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Φέτος, τα πράγματα άλλαξαν. Ήρθε ο Νικ Καλάθης. Ένας γκαρντ κλάσης. Ένας ακόμη εγκέφαλος, δίπλα στον… αρχιεγκέφαλο και… έδεσε το γλυκό. Τώρα ειδικά που μπήκαν και κάποιοι σκόρερς η ομάδα… πετάει και είναι ικανή για όλα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει ακόμα 1-2 χρόνια ποιοτικού μπάσκετ, αρκεί οι προπονητές του να τον διαχειρίζονται σωστά και να εκμεταλλεύονται την κλάση του, παίζοντας λίγο. Γι’ αυτό και ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Εμείς θα πούμε ξανά και θα το φωνάξουμε #Διαμαντίδη_ξανασκέψου_το!

superbasket.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News