Δένδιας: «Θυμάμαι την ατέλειωτη περηφάνια μας απέναντι στους Ολυμπιακούς λόγω της Ευρώπης»

Δένδιας: «Θυμάμαι την ατέλειωτη περηφάνια μας απέναντι στους Ολυμπιακούς λόγω της Ευρώπης»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση «Φιλία και αθλητική ιστορία μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας -50 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ ανάμεσα σε ‘Αγιαξ και Παναθηναϊκό», εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που ξαναβιώνει το έπος του 1971.

“Τον μεγάλο τελικό τον είχα δει ως παιδάκι στην ασπρόμαυρη τηλεόραση, ήμουν υπότροφος εσωτερικός στο Κολλέγιο Αθηνών και θυμάμαι αυτό το ματς. Θυμάμαι την ατέλειωτη περηφάνια μας, που ήμασταν πια μια ομάδα της Ευρώπης”, ανέφερε ο κ. Δένδιας.

“Χάσαμε από μια φοβερή ομάδα, δεν είχαμε καμία πίκρα”, πρόσθεσε ο κ. Δένδιας, καθώς όπως υπενθύμισε, ο ‘Αγιαξ κέρδισε και τα δύο επόμενα κύπελα πρωταθλητριών και “άλλαξε συνολικά το ποδόσφαιρο”.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η ολλανδική πρεσβεία, βρέθηκαν οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας και η σημασία του αθλητισμού και της αθλητικής διπλωματίας ως γέφυρας φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη την πρέσβη της Ολλανδίας Στέλλα Ρόννερ – Κρούμπασιτς (Stella Ronner-Grubacic) για την ανάληψη της θέσης της ειδικής εκπροσώπου της ΕΕ για τον ρόλο των γυναικών στην ειρήνη και την ασφάλεια, καθώς και για την προσφορά της στις σχέσεις Ελλάδας-Ολλανδίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δένδιας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρέσβη, την Στέλα Ρένερ για την εκδήλωση. Επίσης θα ήθελα να τις συγχαρώ για τη νέα της θέση. Είναι μεγάλη μου χαρά που συναντώ τον Αριστείδη Καμάρα. Χωρίς τον Αριστείδη Καμάρα δεν θα είχαμε πάει ποτέ στο Γούεμπλεϊ.

Θυμάστε με γκολ του, όταν χάναμε με 3-0 στο Βελιγράδι πήγαμε στο 3-1 και με γκολ του κάναμε του κάναμε το 3-0 και προκριθήκαμε στον τελικό. Τον τελικό τον είχα δει ως παιδάκι στην ασπρόμαυρη τηλεόραση, καθώς ήμουν υπότροφος εσωτερικός στο Κολλέγιο Αθηνών.

Θυμάμαι το ματς. Θυμάμαι την ατέλειωτη περηφάνεια μας απέναντι στους Ολυμπιακούς και στους ΑΕΚτζήδες, καθώς εμείς ήμασταν ομάδα της Ευρώπης και οι άλλοι ήταν ομάδες  που έπαιζαν απλά στην Ελλάδα. Περπατούσαμε και στεκόμασταν πολύ πολύ ψηλά. Χάσαμε από μία φοβερή ομάδα.

Δεν είχαμε καμία πίκρα. Πήρε και τα δύο επόμενα Κύπελλα πρωταθλητριών και ο κορμός της Εθνικής Ολλανδίας προερχόταν από τον Άγιαξ. Ο Άγιαξ άλλαξε συνολικά το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός μας. Μέχρι το 85 ελπίζαμε. Ήταν μια μεγάλη στιγμή μας. Είμαι μεγάλη μου χαρά που το ξαναζούμε σήμερα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News