«Δεν βελτιώθηκε στην Μπουντεσλίγκα ο Λημνιός - Τον παραχωρεί η Κολωνία»

«Δεν βελτιώθηκε στην Μπουντεσλίγκα ο Λημνιός - Τον παραχωρεί η Κολωνία»

Την άποψή του πως ο Δημήτρης Λημνιός δεν εξελίχθηκε στην Κολωνία εξέφρασε στο sportdog.gr ο δημοσιογράφος, Αντώνης Ζαχαράτος.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ φημολογείται πως προκάλεσε έλξη στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα.

Αν και δεν είναι επιβεβαιωμένο πως θα υπάρξει κάτι απτό στο άμεσο μέλλον από πλευράς «πρασίνων», είναι αλήθεια πως οι Γερμανοί επιθυμούν να τον παραχωρήσουν, είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε με πώληση.

Αναλυτικά:

Δεν ανταποκρίθηκε στην Κολωνία – Για αυτό έμεινε πάγκο – Δεν τον έβλεπαν καθόλου στο τέλος”

“Στην Κολωνία τον πήραν για δεξιό εξτρέμ και έπαιζε μόνο σε αυτή τη θέση. Αλλά δεν ανταποκρίθηκε, στην αρχή πήρε ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια πήγε στον πάγκο και μετά στην  εξέδρα. Δεν τον έβλεπαν καθόλου στο τέλος της σεζόν. Είναι σε φάση να τον παραχωρήσουν ή να τον δανείσουν. Πρέπει να γίνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι”, ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Ζαχαράκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

“Βέβαια ήταν δύσκολη η σεζόν για αυτόν, κινδύνευσαν να πέσουν κατηγορία, πήρε ευκαιρίες στην αρχή, όμως όταν δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα πήγαν σε σίγουρες λύσεις παικτών που ήξεραν το γερμανικό πρωτάθλημα. Άλλαξαν προπονητή, σώθηκαν, τώρα εχουν άλλον προπονητή. Θα τον δει τον Λημνιό ο νέος προπονητής, είναι από εκείνους που αξιοποιούν νεαρούς παίκτες και γρήγορους παίκτες αλλά δεν ξέρω αν θα τον καλύψει”.

 

Μπορούμε να πούμε ότι βελτιώθηκε αγωνιστικά το διάστημα της παραμονής του στην Κολωνία;

“Δεν ξέρω αν βελτιώθηκε, αλλά δεν φάνηκε κάποια εξέλιξη όσο έπαιζε. Δεν είχε πρωτοβουλίες, δεν βγήκε μπροστά, πέρασε απαρατήρητος, σαν να μην υπήρχε στο ρόστερ. Φάνηκε ότι τον κατάπιε το πρωτάθλημα, αλλά είναι και πώς θα κάτσει η φάση. Η λογική έλεγε ότι έπρεπε να παίξει, η Κολωνία είναι χαμηλών κυβικών ομάδα, παίζει στην κόντρα, κανονικά θα έπρεπε να είχε χρόνο συμμετοχής”.

Αν επιστρέψει με τη μορφή δανεισμού, μπορεί να είναι ο παίκτης που θυμόμαστε;

” Τη φετινή σεζόν, για όσο αγωνίστηκε, φάνηκαν οι αδυναμίες του στο επιθετικό κομμάτι, δεν έχει βελτιώσει καθόλου το 1 εναντίον 1. Αν τον φέρει ο ΠΑΟΚ για σύστημα 3-5-2, αλλάζει το πράγμα. Σίγουρα είναι νέος παίκτης που έχει να δώσει και να παίξει, να δείξει πράγματα. Οπότε και μόνο αυτό είναι μεγάλο κίνητρο, δεν είναι παίκτης για εξέδρα, γιατί εκεί έφτασε στην Κολωνία, στην εξέδρα. Δεν έμπαινε καν στην αποστολή τώρα στο τέλος. Εκεί είναι το κλειδί, να αποδείξει ότι μπορεί να παραμείνει ψηλά”.

Θα μπορούσε να βρει χώρο στη Γερμανία αν τον αξιοποιούσαν ως μπακ-χαφ, όπως έκανε ο Φερέιρα στον Δικέφαλο;

“Στην Κολωνία δεν έπαιζαν με τρεις στόπερ, αν έπαιζαν έτσι ίσως να έβρισκε χώρο ως δεξιός μπακ-χαφ. Στην ομάδα έλειψε η δημιουργία μπροστά, να πατάει περιοχή, να πάρει 4-5 γκολ από τον εξτρεμ της. Ο Λημνιός ήταν έξω από τα νερά του, χαμένος, απογοητευμένους, δεν ήταν στο κλίμα της ομάδας. Ίσως να ήταν και η γλώσσα, στη Bundesliga θέλουν να μάθεις γερμανικά, έχουν τα κολλήματά τους, διαφορετικά δεν κολλάς εύκολα στην ομάδα”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News