«Δεν ταιριάζει στο στυλ του ΠΑΟ ο Φριντέτ, αλλά αν τον αφήσουν να προσαρμοστεί...»

«Δεν ταιριάζει στο στυλ του ΠΑΟ ο Φριντέτ, αλλά αν τον αφήσουν να προσαρμοστεί...»

Ντόναλντ Σλόαν, παίκτης της Βόνης και πρώην NBAer, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, το πόσο δύσκολο είναι για ένα παίκτη να κάνει τη διαδρομή «Κίνα-Ευρώπη», φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον Τζίμερ Φριντέτ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σλόαν στο talkbasket.net σε ερώτηση «για κάποιον που έχει ξεπεράσει στην Κίνα, πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστεί σε άλλο στυλ μπάσκετ»:

«Νομίζω πως παίζει ρόλο και μάλιστα μεγάλο, ποιος είναι ο παίκτης; Από τότε που ήταν στο Middle School, ο Jimmer συνήθιζε να… πυροβολεί τρελά και να έχει την μπάλα στα χέρια του. Δεν ήταν συνηθισμένος να παίζει για την ομάδα, στο ομαδικό πνεύμα, όπως είναι το στυλ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Κίνα είναι κάτι που βολεύει το στυλ του μπάσκετ που αρέσει στον Φριντέτ, ο οποίος έδειξε ότι ήταν ένας σκόρερ στο κολέγιο, αλλά όταν ήρθε η ώρα για το NBA, του έδωσαν ένα χρόνο και δεν έδειξε ότι μπορεί να κάνει όλα αυτά σε υψηλότερο επίπεδο.

Με την ομάδα στην οποία βρίσκεται τώρα (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ), δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το παιχνίδι του δεν ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Γι ‘αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει. Είναι ακόμα ο ίδιος παίκτης, αλλά σε ένα διαφορετικό σύστημα. Στην Ευρωλίγκα, είναι πιο δύσκολο να σκοράρει, αλλά αν προσαρμόζεται, τόσο περισσότερο θα μπορεί να παίξει το παιχνίδι του. Θα προσαρμοστεί εάν ο προπονητής του είναι πρόθυμος να περιμένει να συμβεί. Οι ομάδες στην Ευρωλίγκα θέλουν να κερδίσουν τώρα και να περιμένουν από αυτόν να βάλει όλα αυτά τα τρίποντα, αλλά ο Φριντέτ δεν είναι φυσικός παίκτης και η Ευρώπη είναι πολύ φυσική. Δεν είναι συνηθισμένος στη φυσικότητα, το μέγεθος και το στυλ παιχνιδιού. Νομίζω κάποιος που γνωρίζει την Ευρωλίγκα, δεν θα περίμενε από παίκτη σαν τον Τζίμερ να έχει κατά μέσο όρο 20 πόντους».

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News