Δεν σηκώνει και τρίτη φορά

Δεν σηκώνει και τρίτη φορά

Τα πράγματα είναι απόλυτα ξεκάθαρα και δε χρειάζεται να τα κάνουμε πενηνταράκια. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε μέσα στην έδρα του από τον Ερυθρό Αστέρα άρα παίζει στο Κράσνονταρ γνωρίζοντας πως η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη.

Ας μην πετούσε στα σκουπίδια το αβαντάζ του ΟΑΚΑ τόσο γρήγορα ώστε να μη βρισκότανε σε αυτή τη θέση. Παράλληλα, το να κερδίσει τρίτη φορά στη σειρά η Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα πάει πολύ. Όχι πως δεν είναι μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, ωστόσο, δεν είναι η ομάδα που θα ρίξει τρεις φορές στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό.

[ads2]

Οι «πράσινοι» έχοντας ως …κακό οδηγό τα δύο πρώτα ματς κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και τι όχι προκειμένου να επιστρέψουν με τη νίκη από τη Ρωσία. Δεδομένα, ο Ντιλέινι είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς της Κούμπαν και ο παίκτης που στο ΟΑΚΑ απέδειξε πως ακόμη και στις μέρες υπάρχουν ματς που μπορεί να τα κερδίσει ένας αθλητής. Γιατί όσο καλός και αν ήταν ο Μπρόκχοφ για παράδειγμα αν δεν οργίαζε ο Αμερικανός από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και έπειτα η Λοκομοτίβ δεν θα έφευγε νικήτρια. Άρα, ξεκινάμε από μια σταθερά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει γιατρικό στην αντιμετώπιση του Ντιλέινι και από εκεί και πέρα να δει πως δεν θα επιτρέψει στους υπόλοιπους να του κάνουν τη ζημιά.

Πλην του σεσημασμένου σκόρερ των Ρώσων υπάρχουν ακόμη κάποια στοιχεία στο παιχνίδι της Κούμπαν που χρίζουν μεγάλης προσοχής. Ο Κλαβέρ δίνει απίστευτη ενέργεια στην ομάδα του και τα «4αρια» του Παναθηναϊκού θα έχουν σοβαρή δουλειά, ενώ ο Ράντολφ δεν αγωνίστηκε στα δύο ματς της πρώτης φάσης, ωστόσο, πλέον αποτελεί ένα βαρόμετρο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα καθώς μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση προσθέτει 9.3 πόντους και 4.3 ριμπάουντ στην ομάδα του. Ο Μπρόκχοφ είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, σουτέρ, επαγγελματίας αλλά είναι ελεγχόμενη η ζημιά που μπορεί να κάνει αν τα «3αρια» του Τζόρτζεβιτς παίξουν ένα καλό παιχνίδι, ενώ ο Ντρέιπερ είναι απόλυτα σοβαρός και συνεπής στα καθήκοντα του. Είναι ο παίκτης που νοικοκυρεύει όλο το παιχνίδι της Λόκο όταν αναζητά ηρεμία. Τέλος, ο Σίγκλεντον έχει τη δυνατότητα να τραβάει Ραντούλιτσα Παπαγιάννη και Κούζμιτς μακριά από το ζωγραφιστό στην επίθεση αλλά έχει θέματα και αυτός στην αντιμετώπιση τους.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός οφείλει να δείξει στην Κούμπαν πως δεν μπορεί να τον κερδίσει τρίτη φορά. Να της «εξηγήσει» πως δεν είναι του χεριού της και να στείλει και ένα γενικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Να δει Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς να …τραβούν στην επίθεση όπως με τον Άρη, να δει ξανά τον Ραντούλιτσα να κυριαρχεί στη ρακέτα και τον Κούζμιτς να …κόβει την πολλή σκέψη και να παίζει πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερο τσαμπουκά. Αυτά σε συνάρτηση με μια δυναμική επιστροφή του Καλάθη θα συνδράμουν στην προσπάθεια των υπόλοιπων παιδιών και θα έρθει η νίκη.

ΥΓ: Αληθεύει πως ο Ντιλέινι τα έχει βρει ήδη με την επόμενη ομάδα του; Ρωτήστε τον Βασίλη!

ΥΓ2: Ο μόνος που δικαιούται να ομιλεί είναι ο Σλούκας. Είναι το μοναδικό όνομα που χρησιμοποιούν ορθώς οι ολυμπιακοί. Ο μόνος που δε μίλησε, δεν έδωσε χέρια και δεν κιότεψε. Απλά, είναι και ο μόνος που δεν έμεινε!

ΥΓ3: Αφού κάποιοι το τραβάνε θα έρθει η στιγμή που θα γελάσουμε με τα …καμώματα των ηρώων τους. Αυτούς που μπροστά φιλάνε φανέλες και από πίσω τα λένε με τον …εχθρό. Αν ήταν τόσο πιστοί δεν θα έφταναν μέχρι το τελικό στάδιο των υπογραφών. Να είστε έξυπνα παιδιά.

ΥΓ4: Ο Γκίμπσον είναι ο παίκτης που μέχρι στιγμής έχει ξεχωρίσει ο Σάλε.

ΥΓ5: Αν ο Μήτσος, ο Φώτσης, ο Ζοτς, ο Φράγκι, ο Σάρας, ο Ντέκι, ο Μπατίστ, ο Καλάθης και άλλα παιδιά είχαν μιλήσει, πολλώ δε μάλλον να τα είχαν βρει, με τον Ολυμπιακό, δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο. Δεν θα ήταν ποτέ οι ΗΡΩΕΣ. Μην αγαπάτε και λατρεύετε επειδή απλά ζηλεύετε τις στιγμές που δεν έχετε ζήσει ποτέ!

onsports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News