Δεν «προστάτεψε» τον εαυτό του ο Πογιάτος

Δεν «προστάτεψε» τον εαυτό του ο Πογιάτος

Πιθανότατα σήμερα αν το φάουλ του Καρλίτος στην Τρίπολη πήγαινε στα δίχτυα κι όχι στο δοκάρι, αν ο Αϊτόρ ευστοχούσε προ κενής εστίας με τον Άρη να είχαμε διαφορετική εξέλιξη στα προπονητικά, έστω κι αν σε αυτά τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έβγαλε τις γνωστές του παθογένειες (κακή ψυχολογία με το που ο αντίπαλος σκοράρει, συμβιβασμός με το κακό αποτέλεσμα, άσχημη νοοτροπία), που θα εμφανίσει σίγουρα και στο μέλλον, μέχρι τουλάχιστον να βάλει τη σφραγίδα του ο καινούργιος προπονητής (αν τον αφήσουν κι αυτόν).

Η αλήθεια είναι πως δεν την βοήθησε καθόλου την ομάδα ο Πογιάτος όλο αυτό το διάστημα. Επέλεγε ενδεκάδες χωρίς καθαρό εξτρέμ και πλάγιο μπακ αριστερά για μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού. Η επιλογή να ξεκινά με τον Καρλίτος πλάγια ήταν εφάμιλλη της περσινής έμπνευσης Δώνη να βάζει τον …Κολοβό στην κορυφή της επίθεσης.

Ποδοσφαιριστής που ξέρει μπάλα μεν, μπορεί να σταθεί σαν δεύτερος, με τίποτα όμως να υποστηρίξει μόνος του την επιθετική λειτουργία της ομάδας, ειδικά όταν ο αντίπαλος παίξει χαμηλά, με πολυπρόσωπη άμυνα. Δηλαδή πήγε ο Παναθηναϊκός και χρυσοπλήρωσε τον πρώτο σκόρερ του πολωνικού πρωταθλήματος για να τον μετατρέψει σε πλάγιο στα…γεράματα;

Με την “βάπτιση” του Ισπανού σε winger δεν είχες καθαρό εξτρέμ, απουσίαζε από τον σχεδιασμό ποδοσφαιριστής που μπορούσες να του ακουμπήσεις μπάλα στα άκρα και να παίξει ένας με έναν με τον αντίπαλο μπακ, κάτι απαραίτητο για να ανοίξεις πολυπρόσωπη άμυνα.

Το πλάνο ήταν να παίζουν εσωτερικά οι Μπουζούκης, Αγιούμπ και να έρχεται πλάτος από Χουάνκαρ, Φακούντο μα η έλλειψη ρυθμού όλων έκανε κάθε αντίπαλο να πιστεύει πως μπορούσε να κυνηγήσει το αποτέλεσμα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News