«Δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι στον κόσμο του Παναθηναϊκού»

Παναθηναϊκός - Άλμπα 82-67: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για την Εθνική ομάδα, τη μεταγραφή στο Περιστέρι όπου θα συνεργαστεί με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο sportfm.gr:

-Έβλεπα τώρα στη φωτογράφιση που ήσασταν παρέα με Σλούκα και Παπανικολάου. Από παιδιά μαζί στις εθνικές ομάδες…
«Θες να μου πεις με τρόπο ότι μεγαλώσαμε (γέλια). Είναι κάτι όμορφο με παιδιά που αρχίσαμε κατά κάποιον τρόπο από την ίδια αφετηρία να συναντιόμαστε στην Εθνική Ανδρών μετά από τόσα χρόνια. Να υπάρχει μια συνέχεια από τις μικρές εθνικές ομάδες ως την Ανδρών. Είναι τιμή και περηφάνια, αλλά και ανταπόκριση των κόπων που κάναμε όλη στην καριέρα μας».

-Νιώθεις δικαιωμένος που πλέον είσαι σταθερά στις κλήσεις, είτε πρόκειται για τα «παράθυρα» είτε για μεγάλες διοργανώσεις;
«Είμαι ευχαριστημένος από τα πράγματα που έχω πετύχει, χωρίς να θέλω να βάζω ταβάνι. Προσπαθώ κάθε χρόνο να βελτιώνομαι και θεωρώ πως τα καταφέρνω. Αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίζω. Όταν παίζεις στην Εθνική ομάδα είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί να βιώσει ένας αθλητής. Από την πλευρά μου είμαι κάθε φορά έτοιμος να δώσω το 100%, είτε στα παράθυρα, είτε σε μια μεγάλη διοργάνωση, γιατί οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί».

-Συμμερίζεσαι την αισιοδοξία που υπάρχει για την Εθνική ομάδα αυτό το καλοκαίρι;
«Το ρόστερ είναι πλήρες, ο Γιάννης είναι εδώ και υπάρχει μια λαχτάρα να πετύχουμε κάτι σημαντικό μετά από πολλά χρόνια. Το τάιμινγκ είναι καλό, τα παιδιά όλα είναι σε ώριμη φάση στην καριέρα τους και ο προπονητής είναι κοινά αποδεκτός, η καλύτερη δυνατή επιλογή για τη θέση. Έχουμε όλα τα εφόδια να πετύχουμε, αλλά αυτό είναι στα λόγια. Θα πρέπει να το δούμε στην πράξη, αρχής γενομένης από τα φιλικά, κατόπιν στα προκριματικά και φυσικά στο Ευρωμπάσκετ».

-Διακρίνω φέτος ότι σε αντίθεση με το παρελθόν αποφεύγετε να μιλάτε για μετάλλιο…
«Όλες οι ομάδες που έχουν πίεση, ανάμεσά σε αυτές και η δική μας ομάδα, κρίνονται από το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα όπως είναι διαμορφωμένο το Ευρωμπάσκετ θα κριθεί σε ένα νοκ άουτ. Το να καλλιεργούμε προσδοκίες και να λέμε πολλά είναι εύκολο, αλλά η ουσία είναι να είμαστε έτοιμοι και προσηλωμένοι στο στόχο την κατάλληλη στιγμή. Από λεπτομέρειες θα κριθεί αν αυτή η ομάδα θα πετύχει ή θα αποτύχει».

Κι όταν με το καλό ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι για σένα… Περιστέρι με προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη.
«Με τον κόουτς Σπανούλη μίλησα λίγο στο τηλέφωνο και μου έδωσε να καταλάβω τι σκέφτεται για μένα, για το Περιστέρι και την καριέρα που αρχίζει ως προπονητής. Ο άνθρωπος αυτός έχει πάθος με το μπάσκετ και στο μεταδίδει. Θέλω πάρα πολύ να παίξω για εκείνον, ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν με το Περιστέρι. Δεν είχα την τύχη να είμαστε συμπαίκτες στο παρκέ, αφού ένας τραυματισμός στην προετοιμασία για το Προολυμπιακό πέρσι τον έθεσε εκτός μάχης. Ευτυχώς όμως η μοίρα τα έφερε έτσι που θα τον έχω προπονητή. Θέλω να κάνω τα πάντα να τον δικαιώσω για την επιλογή του».

Πριν πας στο Περιστέρι έκλεισες ένα κεφάλαιο δύο ετών στον Παναθηναϊκό και είδα και στα μηνύματα που υπήρχαν στην αποχώρησή σου ότι ο κόσμος σε εκτίμησε πολύ.
«Με τον κόσμο είχα ένα δέσιμο. Δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι ή κάτι διαφορετικό από αυτό που έβλεπε στα παιχνίδια. Είχα πει και το έκανα πράξη ότι θα δίνω τα πάντα στο παρκέ και οι φίλοι του Παναθηναϊκού το εκτίμησαν αυτό. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Παναθηναϊκό ως σύλλογο και για τον κόσμο του. Προφανώς η ομάδα είχε μια δύσκολη χρονιά την τελευταία σεζόν στην Ευρωλίγκα και στο πρωτάθλημα. Δεν καταφέραμε αυτά που έπρεπε και ενδεχομένως μπορούσαμε. Όμως ατομικά αυτό που εισπράττω είναι μια δικαίωση για όσα έδωσα στην ομάδα, γιατί ο κόσμος έβλεπε ότι κάθε φορά δίνω ό,τι έχω για την ομάδα. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό τα καλύτερα για τη συνέχεια».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News