«Δεν παίρνει το ΟΑΚΑ για να πουλήσει ο Γιαννακόπουλος»

Το αντέχεις αυτό, Δημήτρη Γιαννακόπουλε;

Ο Νίκος Λινάρδος, παλαίμαχος διεθνής άσος και προπονητή, που γνωρίζει άριστα το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναφέρθηκε στο sportdog.gr στους Πράσινους και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αναδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι για τον οργανισμό του Τριφυλλιού να έχει δικό του γήπεδο – Ανεξάρτητα από την προσπάθεια πώλησης ή όχι της ΚΑΕ.

Σχολίασε το θέμα της παραμονής ή όχι του Ντέγιαν Ράντονιτς στην άκρη του πάγκου, ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα του Ολυμπιακού που πρέπει να ακολουθήσουν οι Πράσινοι.

“Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ιδιόκτητο γήπεδο, γιατί αυτό σπανίζει στην Ελλάδα – Αν εξαιρέσεις τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και την ΑΕΚ με τα Λιόσια. Είναι ένα βήμα για να μπορέσει η ιδιωτική πρωτοβουλία να συντηρήσει έναν κολοσσό όπως είναι το ΟΑΚΑ, που είχε περάσει από πολλά στάδια κακής διαχείρισης. Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, ήταν συνεπής αλλά οι άλλοι δεν πλήρωναν ενοίκια και υπήρχε πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια. Προδικάζει μια εγγύηση το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει το γήπεδο”, ανέφερε, αρχικά, ο Ν. Λινάρδος.

“Όταν πηγαίνεις να πουλήσεις ένα οργανισμό που έχει στη δικαιοδοσία του ένα γήπεδο, προφανώς και είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Αν και δε νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός και οι άνθρωποί του το βλέπουν έτσι. Δεν είναι μέρος της προσπάθειας πώλησης η απόκτηση του γηπέδου, όσο κι αν δίνει άλλη διαπραγματευτική ισχύ στο ενδεχόμενο που βρεθεί ενδιαφερόμενος”.




Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Ματ Τόμας – Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον παίκτη;

“Είναι παίκτης που σίγουρα είναι πολύ καλός σουτέρ, δεινός σκόρερ, έχει εμπειρία από την Ευρώπη, έχει εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα – Ίσως το καλύτερο στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Περιμένω να δώσει πολλά και, μαζί με τον Μπέικον, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στον Παναθηναϊκό. Έλειπε από τον Παναθηναϊκό τέτοιος παίκτης, αν και υπάρχει θέμα ενίσχυσης της φροντ λάιν”.

Η οποία καλύπτεται σε έναν βαθμό με τον Αγραβάνη;

“Ο Αγραβάνης έχει φάει με τα κουτάλια την Α1, όπου έπαιξε έδειξε ότι έχει εμπειρία και διάθεση, νομίζω ότι όταν μπαίνει στο γήπεδο δίνει το 100%. Έχει μακρινό σουτ, είναι αρκετά καλός στο transition game, θα βοηθήσει στην άμυνα και είναι βασικός στην Εθνική ομάδα. Εκεί που υπερέχει ο Ολυμπιακός είναι στον ελληνικό κορμό.

Εκεί χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός και με τον Αγραβάνη το κάνει αυτό. Να δώσουμε εύσημα στον Ολυμπιακό, αποκομίζει τα οφέλη τού βασικού κορμού συν ότι υπάρχουν Αμερικανοί στην ομάδα που είναι σε τρίτο χρόνο συνεργασίας. Συγχαρητήρια και στον Γιώργο Μπαρτζώκα που τα έχει πετύχει όλα αυτά”.

Πώς σχολιάζετε το θέμα που είχε προκύψει με τα οπαδικά αισθήματα του Αγραβάνη;

“Ο Δημήτρης κάποια στιγμή έκανε μια άστοχη τοποθέτηση, καμιά φορά ο παίκτες πρέπει να σκέφτονται όταν μιλάει, αλλά με τους σφυγμούς μας στο κόκκινο μετά από ένα μας ξεφεύγουν κάποια λόγια. Αυτά είναι ξεπερασμένα πλέον, οι παίκτες αλλάζουν ομάδες, φανέλες, πηγαίνουν από τη Φενέρ στην Εφές, από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχουμε πολλές τέτοιες αλλαγές”.

Τέλος, υπάρχει η αντίληψη ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει παίκτες γιατί δεν μπορεί να αλλάξει προπονητή.

“Όταν γίνονται διαρκώς αλλαγές παικτών, είναι οι ενέσεις ανανέωσης της εμπιστοσύνης προς τον προπονητή. Αν συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να μην δείχνει το πρόσωπο που θέλει ο κόσμος, σίγουρα θα πληρώσει και αυτός το μάρμαρο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά θα είναι εις βάρος του μια αλλαγή προπονητή τώρα. Αν ήταν να γίνει αλλά, θα έπρεπε να γίνει σε ένα διάστημα αποχής της ομάδας από αγωνιστικές υποχρεώσεις”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News