Δεν κερδίζεις με το ... μπούρου μπούρου

Δεν κερδίζεις με το ... μπούρου μπούρου

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πάντα δικαιοσύνη και αρκετές φορές δεν αρκεί να είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο σου για να κερδίσεις ένα παιχνίδι.

Αν δεν μπει η μπάλα στο …πλεκτό, τότε πάει χαμένη η προσπάθεια σου και αυτό το κατάλαβαν καλά ο Στραματσόνι και οι ποδοσφαιριστές του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

[ads2]

Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά πράγματα σωστά στο Ολυμπιακό Στάδιο, ωστόσο οι παίκτες του Τριφυλλιού … βραχυκύκλωναν όταν έφταναν κοντά στην αντίπαλη εστία. Κακές επιλογές στην τελική πάσα, βεβιασμένα τελειώματα φάσεων και …κανένα εναλλακτικό πλάνο από την τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού για να μπει το γκολ.

Ο μαχητικός Μπεργκ έμεινε μόνος του για να παλεύει με την άμυνα των γηπεδούχων, ο Βλαχοδήμος επιδόθηκε σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ ατομικών και άστοχων ενεργειών, ο αρκετά δραστήριος Καλτσάς έγινε και πάλι αλλαγή από τον προπονητή του και ο Κλωναρίδης έμεινε στον πάγκο για να αγωνιστεί ο …Μαμούτε!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε σωστά χώρο στην ΑΕΚ, περιόρισε τα ατού των Κιτρινόμαυρων και έπαιξε έξυπνα στην κόντρα επίθεση. Όταν όμως χρειάστηκε να κάνει παιχνίδι και να διαφοροποιήσει το πλάνο του, ο Στραματσόνι “μπλόκαρε”. Ο Ιταλός δεν κατάφερε σε άλλο ένα ματς να διαχειριστεί σωστά το έμψυχο δυναμικό του και να βρει τις κατάλληλες απαντήσεις στις κινήσεις του αντίπαλου προπονητή, βλέποντας την ομάδα του φλύαρη και αναποτελεσματική.

Μονοδιάστατη και εξαιρετικά προβλέψιμη επιθετική ανάπτυξη από τους Πράσινους και καμία βελτίωση στο αδύναμο – επί των ημερών Στραματσόνι- κομμάτι της επίθεσης. Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα ικανότητας των επιθετικών, αφού το πρόβλημα είναι κυρίως στον προπονητή και στον τρόπο που προσεγγίζει τα παιχνίδια. Παράλληλα παραμένει ένας …γρίφος η επιμονή – και εμμονή – του Στραματσόνι στις σέντρες, όταν η ομάδα του παίζει με ΕΝΑ στράικερ και η μεγάλη περιοχή δεν “γεμίζει” με τους παίκτες του, ενώ το “κάθετο” ποδόσφαιρο έχει …εξαφανιστεί τελευταία από το παιχνίδι του Τριφυλλιού.

Οι Πράσινοι κατόρθωσαν σε ένα ματς που ήταν περισσότερο δραστήριοι και πιο “επικίνδυνοι” από την ΑΕΚ να φύγουν ηττημένοι και παραμένουν δίχως νίκη στα εφετινά ντέρμπι, ενώ ο Ιταλός προπονητής παραμένει …μεταξεταστέος.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News