Δεν ήταν «υπέρβαση», ήταν... αντίδραση!

Δεν ήταν «υπέρβαση», ήταν... αντίδραση!

Έγινε το απρόσμενο στη Ρωσία, που ήταν και το ωραίο, το γλυκό. Δεν είναι ώρα για… διθυράμβους. Το «βουνό» που έχει να ανέβει ο Παναθηναϊκός δεν κόντυνε στη Ρωσία, αλλά οι… ορειβάτες του Γιώργου Βόβορα προσδέθηκαν σφικτά στη ζώνη τους. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Το είπε ολοκάθαρα ο Παπαπέτρου μετά τη λήξη αυτού του «77-79» στην έδρα της Χίμκι που μας έφτιαξε το βράδυ. «Δεν ήταν υπέρβαση, το πιστεύαμε», ήταν τα αρχηγικά λόγια του «MVP». Δεν σκέπασε τις απουσίες του Παναθηναϊκού, αλλά ανέδειξε όλο το ρόστερ. Αυτό που δημιουργήθηκε από τις ίδιες τις δυνάμεις του συλλόγου.

Και σήμερα ήταν κατά βάση ελληνικό. Με τους παίκτες του να έχουν ανδρωθεί στην ελληνική Basketleague. Οι μισοί ξένοι ήταν στα «πιτ», ο Νέντοβιτς δεν ήταν στα… φόρτε του. Ήταν ο Μποχωρίδης των 32 λεπτών με αρκετές ευφάνταστες ενέργειες, δείγμα της δουλειάς του Βόβορα, ήταν ο Κασελάκης που έκανε τη διαφορά στα ριμπάουντ στο διάστημα που αγωνίστηκε, ο Καλαϊτζάκης που έβαλε το δίποντο… της νίκης, ο Μπέντιλ!

Από την απώλεια του Σούπερ Καπ και μετέπειτα, οι πράσινοι επένδυσαν αποτελεσματικά τον χρόνο τους – δυστυχώς προέκυψαν μαζικά οι τραυματισμοί. Και έφεραν τη θεαματική αλλαγή στην άμυνα αρχικά. 37-32 υπέρ στα ριμπάουντ, έκλεισαν οι χώροι που έφεραν τη δυσκολία της Χίμκι στα τρίποντα (ενδεικτικά, 7 τρίποντα σε 12 λεπτά δέχθηκε από την ΑΕΚ, σήμερα τα πρώτα 7 της Χίμκι βρήκαν σίδερο), τα κλεψίματα 13-10.

Βάθος δεν υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Όταν η «ενέργεια» χάθηκε, μίλησαν οι μπαρουτοκαπνισμένοι, η μαχητικότητα που αποζητάει ο Γιώργος Βόβορας – παρεπιπτόντως τρίτο μεγάλο «διπλό» μετά από Μπάγερν και Ζάλγκιρις από την θητεία του ως υπηρεσιακός -, η θέληση για το ροζ φύλλο αγώνα.

Ακολουθεί το ντέρμπι αιωνίων και η όμορφη νύχτα στη Ρωσία αποτελεί ήδη παρελθόν. Το Τριφύλλι έχει μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει από νωρίς «κεφάλι» δύο νικών απέναντι σε έναν βασικό αντίπαλο για τις θέσεις 7 και 8 που στη θεωρεία είναι και οι πιο εφιτκές.

Και μια μικρή επισήμανση. Είχαμε χαμηλά σκορ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα. Και ο κουρασμένος από το περιπετειώδες ταξίδι, Παναθηναϊκός σημείωσε 78 πόντους, τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην επίθεση στην πρώτη αγωνιστική (81 έβαλε με έξτρα πεντάλεπτο η Μπάγερν). Αν λέει κάτι αναφορικά με το επίπεδο ετοιμότητας των ομάδων στην εποχή Covid και τη δυναμική αυτών στη φετινή regular season.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News