«Δεν ήρθα να δω την Ακρόπολη»

«Δεν ήρθα να δω την Ακρόπολη»

Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ και την «Αθλητική Κυριακή», ο Αντρέα Στραματσόνι ανέφερε τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό.

Είμαι χαρούμενος, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή την πόλη γιατί μου θυμίζει έντονα την Ρώμη. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι μία απο τις πιο όμορφες πόλεις στην Ευρώπη και κανένας δεν μπορεί να πει το αντίθετο».

[ads2]

Αναλυτικά όσα δήλωσε…
-Ποιά είναι τα όνειρά σας για φέτος;

«Δεν μου αρέσει να έχω όνειρα. Μου αρέσει να έχω σχέδια για την ομάδα. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω σε αυτό το σχεδιασμό με τον Παναθηναϊκό».

-Τι έχετε πει με την διοίκηση για το σχέδιο της ομάδας;

«Είμαι εδώ γιατί ο πρόεδρος και ο διευθυντής με έχουν πείσει στο σχέδιο που έχουν για να χτίσουμε έναν καινούργιο Παναθηναϊκό και να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Και έτσι αυτό είναι το σχέδιο μου. Ξέρω ότι είναι παρά πολλά αυτά που πρέπει να δουλέψουμε, αλλά για αυτό είμαι εδώ».

-Βρήκατε αυτά που περιμένατε στον Παναθηναϊκό;

«Δεν είμαι φοβισμένος, είμαι σίγουρος και αισιόδοξος. Χρειαζόμαστε όμως χρόνο και είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά και πιστεύω στον Παναθηναϊκό».

-Μπορείτε να υποσχεθείτε κάτι;

«Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις στρατηγικά, δεν είναι αυτή η πολιτική μου, γιατί στο ποδόσφαιρο σημασία έχουν τα γεγονότα. Η πολιτική μου δεν είναι να δίνω υποσχέσεις. Θέλω να δίνω αποτελέσματα. Ξέρω οτι η κατάσταση δεν είναι εύκολη και για να είμαι ειλικρινής και οι φίλαθλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν θέλω να πω οτι θα κερδίζουμε ή οτι θα κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Θέλω να πω οτι δουλεύουμε μέρα νύχτα και αυτό είναι για την ομάδα μας, για τους φιλάθλους μας και για τον πρόεδρο μας».

-Για τις μεταγραφές τι έχετε αποφασίσει;

«Θέλουμε να βελτιώνουμε την ομάδα. Αυτό είναι φυσικό και γι” αυτό είμαι εδώ σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και θα κάνουμε κινήσεις στις μεταγραφές. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη και το ξέρω ,αλλά θέλουμε να προσπαθήσουμε βελτιώσουμε την ομάδα. Ο πρόεδρος θέλει να κάνει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά οτι πρέπει να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε. Το ξέρω οτι επαναλαμβανόμαστε αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

-Ξέρετε τι λένε για τους Ιταλούς και τους Έλληνες;

«Το ούνα φάτσα, ούνα ράτσα είναι εύκολο να το μεταφράσω γιατί είναι η γλώσσα μου το ξέρω οτι είναι ένα παλιό μότο αλλά αυτό είναι η αλήθεια. Μου αρέσει εδώ αλλά δεν ήρθα για να επισκεφτώ την Ακρόπολη, ήρθα για να φέρω αποτελέσματα και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Ξέρω οτι είσαι δημοσιογράφος και οτι πρέπει να μου κάνεις αυτή την ερώτηση. Εγώ όμως θέλω να κάνω το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και για τους φιλάθλους».

-Έχετε κάποιο μήνυμα για τον κόσμο;

«Δεν έχω να στείλω κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους, τους σέβομαι. Οι φίλαθλοι, μας ακολουθούν στα παιχνίδια. Στο ματς με τον Πανθρακικό ήταν δύο χιλιάδες. Οι φίλαθλοι ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν και είναι με την ομάδα. Ελπίζουμε να παίξουμε ξανά μπροστά τους σύντομα και να έρθει γρήγορα ο Φεβρουάριος για να παίξουμε ξανά στην Λεωφόρο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News