Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι…

Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι…

Σε ένα χρονικό σημείο όπου στο ελληνικό ποδόσφαιρο το σημαντικότερο κομμάτι της επικαιρότητας αφορά κυρίως τα διοικητικά θέματα, ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεκολλήσει αγωνιστικά και να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι προέρχεται από τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όπου η συγκομιδή του ενός πόντου ήταν απογοητευτική και ήρθε να… δέσει στον αποκλεισμό από το κύπελλο.

[ads2]

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος ο Ιταλός προπονητής μαθαίνει ακόμη το ρόστερ του και δοκιμάζει πράγματα, άλλωστε η περίοδος μέχρι την έναρξη των πλέϊ οφ προσφέρεται για αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον όπως κατέστησαν σαφές τις τελευταίες μέρες πρόεδρος και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, η ομάδα συνολικά θα κριθεί από τη νέα σεζόν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το αντίκτυπο στην ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο. Η λογική λέει ότι μετά από αυτή τη διοικητική στήριξη παίκτες και προπονητής είναι υποχρεωμένοι και θα προσπαθήσουν παραπάνω, βελτιώνοντας την εικόνα, αλλά και την βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας.

Ο μόνος τρόπος να δικαιώσεις κάποιον που σε στηρίζει στα δύσκολα, είναι να ανταποδώσεις με την δική σου στάση. Οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες του να ξεβολευτούν από… τις δικαιολογίες και να βελτιωθούν. Μπορεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά δεν φταίνε πάντα οι άλλοι…

Ο Παναθηναϊκός πέρα από τα συστήματα του προπονητή και την επιλογή των προσώπων στην ενδεκάδα, δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία των αγώνων και αυτό ξεκάθαρα έχει κοστίσει σε αποτελέσματα.

Επιπλέον, το παιχνίδι που προηγείται των αιώνιων ντέρμπι έχει πάντα τη σημειολογία του και ειδικά όταν το ματς που έρχεται είναι εκτός έδρας. Τα λόγια τελείωσαν, τώρα όλοι στον Παναθηναϊκό πρέπει να προχωρήσουν με πράξεις και ο μόνος τρόπος να «φτιαχτεί» ψυχολογικά μια ομάδα είναι οι νίκες.

Υ.Γ. Το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες θα έχει όπως όλα δείχνουν και την επανεμφάνιση του Σεμπάστιαν Λέτο στα πράσινα, έστω και σε ολιγόλεπτη συμμετοχή. Ένας ποδοσφαιριστής που ομορφαίνει το ελληνικό πρωτάθλημα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να αλλάξει την δυναμική του τριφυλλιού.

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News