Δεν φταίει για τις βολές ο προπονητής - Το μεγάλο λάθος του Πασκουάλ

Δεν φταίει για τις βολές ο προπονητής - Το μεγάλο λάθος του Πασκουάλ

Πολύ συζήτηση έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το αν ο Τσάβι Πασκουάλ είναι κατάλληλος για τον Παναθηναϊκό, καθώς παρουσιάζεται ως…λίγος από μέρος των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ζητάνε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η αλήθεια είναι πως ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και δεν έχει ανάγκη για αποδείξεις. Το ερωτηματικό, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι το αν κάνει για τον Παναθηναϊκό, αλλά για το αν κάνει για τη τωρινή φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, μία ομάδα με χαμηλό προς μέτριο μπάτζετ (το οποίο (κατά 3,5 εκ. ευρώ δεσμεύεται από έναν μόνο παίκτη). Χρειάζονται δηλαδή και ικανότητες πολύ καλού σκάουτερ για να βρεις παίκτες οι οποίοι θα εξελιχθούν μέσα στη χρονιά σε παίκτες πρώτης γραμμής, έχοντας παράλληλα ως συμβόλαιο (π.χ.) τις 500.000 ευρώ.

Στο μυαλό μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τσάβι Πασκουάλ είναι ότι προσπαθεί να είναι απόλυτα τζέντλεμαν, με αποτέλεσμα να μην λέει ποτέ “όχι”. Ο Ισπανός κόουτς είναι ένας εξαιρετικός, αλλά πολύ μαλακός χαρακτήρας. Δεν τον έχουμε δει ως τώρα -με εξαίρεση 1-2 φορές- να τα “χώνει” στους παίκτες του ή να τους λέει ότι είναι απογοητευμένος από αυτούς. Δεν γίνεται ένας προπονητής να μην είναι απογοητευμένος όταν μία ομάδα έχει 50% στις βολές. Και δεν μιλάμε για ηλικίες 14-15 χρονών, αλλά για επαγγελματίες στην Euroleague. Δεν μπορώ να φανταστώ πως όντως ο ίδιος επιθυμούσε την παραμονή του Λεκαβίτσιους, όταν από τον χρόνο που του δίνει φαίνεται το αντίθετο. Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Παππά (ο οποίος έμεινε χάρη στην προσπάθεια των οργανωμένων) υποτιθέμενα για βασικός, αλλά από ότι φαίνεται ο 35χρονος Κιθ Λάνγκφορντ θα πάρει φέτος τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Ή ότι “επέλεξε” να μείνει με μόνο σουτέρ στο “3” τον..ευπαθή Λοτζέσκι. Τέλος, είναι λίγο περίεργο ο ίδιος ο Πασκουάλ να “είχε στις πρώτες επιλογές ως αντι-Σίνγκλετον”, όπως χαρακτηριστικά γραφόταν μετά την απόκτηση του Τόμας, κάποιον που είχε σαν παίκτη του στην Μπαρτσελόνα και μάλιστα τον χρησιμοποιούσε στο “3”.

Η χρονιά έχει ξεκινήσει στραβά και θα έχει ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί όταν μπούμε στο δύσκολο κομμάτι του προγράμματος της Euroleague. Σας είχαμε γράψει πριν τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις πως το “τριφύλλι” έπρεπε να κάνει -οπωσδήποτε- 5/5 στα επόμενα παιχνίδια και πλέον αν θέλει να “εξισορροπήσει” τις γκέλες με Μπάγερν και Ζαλγκίρις, θα πρέπει να κάνει μεγάλα διπλά σε Μαδρίτη/Τελ Αβίβ/Βαρκελώνη/Μόσχα/Κωνσταντινούπολη(Φενέρ). Θα τα κάνει;

Επιμέλεια: Παναγιώτης Χριστουλάκης

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News