«Δεν φοβήθηκα να επιλέξω Παναθηναϊκό - Πέρασα δύσκολα»

«Δεν φοβήθηκα να επιλέξω Παναθηναϊκό - Πέρασα δύσκολα»

Ο Νίκος Βέργος μίλησε για την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό και τους λόγους που φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στο sport24.gr:

«Γύρισα στον Ολυμπιακό για έξι μήνες, έπαιξα δύο ματς και στη συνέχεια πήγα στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανα, γιατί είχα συμβόλαιο. Είχαν γίνει συζητήσεις, μου είπαν ότι μπορώ να φύγω για οπουδήποτε. Μίλησα με τον μάνατζερ μου επιλέξαμε να πάμε στον Παναθηναϊκό. Δεν φοβήθηκα, αφού με άφησαν να φύγω δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, δεν το σκεφτόμουν καν. Από μία μεγάλη ομάδα, πήγα σε άλλη μεγάλη ομάδα. Είναι νορμάλ να έχεις πίεση, αλλά είχα μάθει από αυτό».

Είδα τον Παναθηναϊκό σαν ευκαιρία

Ο Βέργος μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό σε μία δύσκολη περίοδο στην ιστορία των “πρασίνων”. Εκείνος το είδε περισσότερο ως ευκαιρία, παρά ως ρίσκο: “Ήταν από τις πιο δύσκολες περιόδους στον Παναθηναϊκό. Το είδα ως ευκαιρία, ότι είναι μία μεγάλη ομάδα που αργά ή γρήγορα θα ξανανέβει και θα ανέβω και εγώ μαζί με την ομάδα.

Συνάντησα κάποιες δυσκολίες που υπάρχουν. Και αγωνιστικές, γιατί πήγα επίσης εκεί χωρίς προετοιμασία, είναι ένα δύσκολο κομμάτι να πηγαίνεις σε μία ομάδα ενώ οι άλλοι έχουν περάσει από ένα στάδιο. Χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής, άλλα όπως αποδείχθηκε σε αυτές τις ομάδες δεν τον έχεις αυτόν τον χρόνο. Πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Δεν φοβήθηκα να επιλέξω Παναθηναϊκό - Πέρασα δύσκολα»

Το πιο σημαντικό πράγμα στις δύσκολες στιγμές είναι να έχεις ανθρώπους που θα σε στηρίξουν, που θα είναι μαζί σου, που όταν δεν πιστεύεις σε σένα αυτοί θα το κάνουν. Αυτό έκανε η οικογένειά μου, οι μάνατζερ μου, ο Τάσος Δανιάς και ο Παναγιώτης Γαλαριώτης, που προσπαθούσαν να με βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι.

Νομίζω ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου, αλλά και η πιο σημαντική. Σε εκείνο το σημείο άλλαξε το μυαλό μου. Κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω ένα βήμα παραπάνω, για να πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου και να το πάρω προσωπικά. Με βοήθησε η Ρεάλ σε αυτό το πράγμα. Όταν περνούσα δύσκολα στον Παναθηναϊκό, τότε χρειάστηκαν το εφόδια που πήρα απ’ τη Ρεάλ, ότι πρέπει να είμαι δυνατός και να αντέχω. Δεν μου μένει παράπονο, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Έμαθα κάτι απ’ τη Ρεάλ που με βοηθάει σήμερα και αν δεν το έκανα πολύ πιθανό να μην το ήξερα. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς για τον εαυτό μας. Είπα ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, πρέπει να τα αποδεχθείς, να μάθεις από αυτά και στην επόμενη ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσεις για το συμφέρον σου».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News