Δεν έβαλε τα γκολ, δεν νίκησε ο Παναθηναϊκός!

Δεν έβαλε τα γκολ, δεν νίκησε ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός, αν και προηγήθηκε στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ.

Τελικό αποτέλεσμα 1-1 στη Λεωφόρο. Το γκολ του τριφυλλιού ο Καρλίτος. Έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη οι πράσινοι.

Την καλύτερή του εμφάνιση από το ξεκίνημα της προετοιμασίας πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Απ. Νικολαΐδης». Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο (1-1) αλλά οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς. Επί της ουσίας, το μόνο που έλειψε από το Τριφύλλι ήταν η νίκη καθώς αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα με βάση τη συνολικά θετική εικόνα που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν τον έλεγχο του ματς, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, σκόραραν μία φορά, δημιούργησαν φάσεις, είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους, είχαν τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις και απειλήθηκαν ελάχιστα από τον Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό. Κυκλοφόρησε την μπάλα, πίεσε ψηλά και κυριάρχησε στο γήπεδο. Αυτή η κυριαρχία μετουσιώθηκε σε γκολ στο 18’. Ο Καρλίτος και ο Ιωαννίδης άλλαξαν γρήγορα την μπάλα στον άξονα, ο τελευταίος πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στην περιοχή προς τον Καρλίτος, ο οποίος πλάσαρε διαγώνια ανοίγοντας το σκορ για το Τριφύλλι. Στο 34’ οι Πράσινοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουζούκη, ο Μαουρίσιο, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Αστέρα, σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιφτσή.

Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε στην ισοφάριση στο 40’ δίχως μέχρι εκείνο το σημείο να έχει απειλήσει τον Παναθηναϊκό. Και το πέτυχε από στατική φάση καθώς έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρέγκις, ο Μπενίτο βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Τριφυλλιού και σκόραρε με κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο 42’ αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη έπειτα από σέντρα του Κώτσιρα, εξουδετερώθηκε από τον Τσιφτσή.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τέσσερις αλλαγές ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ξενόπουλο, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλο και Μακέντα, ενώ στο 58’ πέρασε στο ματς και ο Καμπετσής. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αφού και ο Αστέρας άλλαξε εννέα απ’ τους έντεκα που ξεκίνησαν.

Στο 63’ ο Λούντκβιστ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ. Μάλιστα στο 68’ λίγο έλειψε να σκοράρει καθώς ο Σάντσες έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε στη μικρή περιοχή αλλά ο Σουηδός δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια της φάσης δεν πρόλαβε ούτε ο Μακέντα.

Στο 74’ ο Παναθηναϊκός απείλησε να σκοράρει ξανά. Ο Μακέντα έκλεψε την μπάλα σε φάση ανάπτυξης του παιχνιδιού του Αστέρα, πάσαρε στον Καμπετσή, ο οποίος κινήθηκε κάθετα στην περιοχή, πλάσαρε υπό την πίεση, όμως απέκρουσε ο εξερχόμενος Παπαδόπουλος.

Στο 79’ πέρασε στο παιχνίδι και ο Κουρμπέλης. Ο αρχηγός αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στη νέα σεζόν, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β, δείχνοντας ότι βρίσκεται στο δρόμο της ολικής επαναφοράς μετά τον τραυματισμό του.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46΄ Ξενόπουλος) , Κώτσιρας (46΄ Σάντσες), Σάρλια, Βέλεθ (65΄ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Πέρεθ (79΄ Κουρμπέλης), Μαουρίσιο (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Ενγκμπακοτό (57΄ Καμπετσής), Μπουζούκης (63΄ Λούντκβιστ), Καρλίτος(75΄ Χατζηθεοδωρίδης) και Ιωαννίδης (46΄ Μακέντα)

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Σανταφέ, Κανελλόπουλος, Κρέσπι, Τιλίκα, Μπενίτο

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News