Δεν είναι προαπαιτούμενο το μπάτζετ για την αξιοπρέπεια

Παναθηναϊκός: Βαρύ το κλίμα - Η αποστολή απευθείας στη Θεσσαλονίκη

Ο Παναθηναϊκός όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να κοιτάζει μακριά στην Ευρωλίγκα. Η απόσταση με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες παραμένει τεράστια.

Ουσιαστικά κάθε φορά ζητείται από τους παίκτες να κάνουν το τέλειο παιχνίδι και οι αντίπαλοί να εμφανίσουν πολλά «κενά» στην απόδοσή τους.

Που και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα επικρατήσεις μιας και το κόμπλεξ σου εκτός έδρας τείνει να παγιωθεί, το αναφέρουμε με αφορμή την πρόσφατη, αχώνευτη ήττα από την Εφές. Για να πούμε την αλήθεια, δεν συμφωνούμε 100% με αυτό που λένε συχνά από τον περίγυρο του κλαμπ για το μειωμένο μπάτζετ. Για να κάνεις τα βασικά στο σπορ δεν είναι απαραίτητο να έχεις υπέρογκο κασέ.

Πλέον τα μεγάλα «black out» τείνουν να γίνουν κανόνας και δεν μπορείς να πεις ότι στην ομάδα παίζουν άπειρα παιδαρέλια που τρέμουν με το που γίνει το τζάμπολ.

Έχουμε μετρήσει ένα σωρό παιχνίδια που χάθηκαν στα οποία ο Παναθηναϊκός μπορούσε να φέρει στα μέτρα του από το πρώτο δεκάλεπτο εάν και εφόσον είχε ελέγξει την περιφερειακή του άμυνα και τα ριμπάουντ και δεν έδινε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πάρει πόντους με δεύτερες ή τρίτες ευκαιρίες.

Σε αμέτρητα ματς έλειψε το νεύρο, η αποφασιστικότητα, η ενέργεια. Αυτά είναι που πρέπει να βελτιωθούν ανεξαρτήτως παθογενειών με τις επιλογές που έχουν γίνει σε καίριες θέσεις της πεντάδας.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News