«Δεν είναι Ομπράντοβιτς ο Ράντονιτς, αλλά είναι καλός προπονητής»

«Δεν είναι Ομπράντοβιτς ο Ράντονιτς, αλλά είναι καλός προπονητής»

Ο Νίκος Λινάρδος, παλαίμαχος διεθνής άσος και προπονητής μίλησε στο sportdog για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό με τον Ράντονιτς στην άκρη του πάγκου του.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει μια αλλαγή και ο Ράντονιτς είναι μάχιμος προπονητής, δεν είναι από το πάνω ράφι, αλλά είναι καλός προπονητής. Χωρίς πολύ πλούσιο ρόστερ έκανε αισθητή την παρουσία του φέτος, αλλά και για τον Ράντονιτς είναι ευχής έργο που ήρθε σε τέτοια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, με το βαριά φανέλα. Θα πετύχει σίγουρα περισσότερα από όσα πέτυχε φέτος η ομάδα και επειδή έχει συνηθίσει να δουλεύει με νέα παιδιά θεωρώ ότι είναι και αυτός ένας λόγος επιλογής”, ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Ν. Λινάρδος.

Ο Παναθηναϊκός, παραδοσιακά, έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το σερβικό μπάσκετ.

“Κοίταξε, δεν είναι Ομπράντοβιτς ο Ράντονιτς, αλλά είναι καλός προπονητής και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με Σέρβο για να πετυχει ξανά τα επιτεύγματα του παρελθόντος. δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να το κάνει αυτό, αλλά θεωρώ ότι η έγνοια του κόσμου είναι να πάρει το πρωτάθλημα ξανά από τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και όχι αν θα τερματίσει 8ος ή 7ος στην Ευρωλίγκα”.

Πώς πρέπει να περιμένουμε τον Παναθηναϊκό του Ράντονιτς;

“Αν η τακτική του ξεκινάει από την άμυνα, εκεί θα ρίξει το βάρος – Αλλά αυτό είναι και θέμα ρόστερ. Αν θέλεις να κερδίζεις, όμως, θα πρέπει να βρεις και ανθρώπους για να τραβήξουν και το σκορ. Δεν γίνεται να κερδίζεις με 65 πόντους στην Ευρωλίγκα, γιατί τότε θα παίζει αυτό που λέμε αντι-μπάσκετ. Και ο Πεδουλάκης είχε αμυντική φιλοσοφία και ίσως για αυτό ταιριάζουν τα χνώτα τους”.

Μια και θέσατε θέμα ρόστερ, ποιοι είναι αυτοί που με βάση τα νέα δεδομένα (τη σκληρή άμυνα) ποιοι δεν μπορούν να συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό;

“Ο Μέικον δεν έχει το ειδικό βάρος για να κατευθύνει τον Παναθηναϊκό και από τη στιγμή που δεν είναι δυνατός στην άμυνα, υπάρχει θέμα. Δεν είναι καλός αμυντικός ούτε ο Νέντοβιτς, αλλά αυτό έχει την προσωπικότητα για να οδοηγήσει την ομάδα. Υπάρχει από πίσω και ένας μάνατζερ, ο Ραζνάτοβιτς, που ξέρει πολύ καλά την Ευρωλίγκα και έχει βάλει δύο προπονητές του στην Α1: Τον Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό και τον Σπανούλη στο Περιστέρι. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρεον ένας αγώνα του Σπανούλη με το Περιστέρι εναντίον του Παναθηναϊκού”.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι εκείνο του Πετρούσεφ, που επαιξε στην Εφές. Ποια είναι η άποψη σας; 

“Είναι παιδί που μπορεί να παίξει καλύτερα, στην Εφές δεν είχε χρόνο συμμετοχής, ήταν πίσω από τους πρωτοκλασατους παίκτες. Αλλά είναι σημαντικό να κρατήσει τον κορμό του ο Παναθηναϊκός, με Παπαγιάννη-Παπαπέτρου, και να προσέξουν τα παιδιά όπως ο Χουγκάζ, ο Μαντζούκας, ο Σαμοντούροφ. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει 2-3 πρωτοκλασάτους παίκτες και έπειτα θα αποκτήσει εργαλεία”.

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την περίπτωση του Μπέντιλ, που ανέδειξε ο Πεδουλάκης, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν στέριωσε και τώρα τον θέλει ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό.

“Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμη ομάδα τώρα, στον Παναθηναϊκό τότε ο Μπέντιλ ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Θεωρώ ότι ταιριάζει στον Ολυμπιακό ως μονάδα, γιατί ο Μπαρτζώκας παίρνει παίκτες που έχουν δοκιμαστεί στην Ελλάδα και μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News