Δεν είναι κάποιος τυχαίος ο Χουανκάρ

Πως να βρει ρυθμό;

Η αλήθεια είναι πως η αποχώρηση από την ομάδα του Βασίλη Ζαγαρίτη με τον τρόπο που έγινε στεναχώρησε τον κόσμο.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Χουάνκαρ (που στην αρχή της σεζόν θεωρούνταν ο βασικός αριστερός μπακ από Πογιάτος-Ρόκα) είναι παίκτης με αδιάφορη καριέρα τυχαίος.

Γρήγορος κι επιθετικός μπακ (ασχέτως αν στην Ελλάδα έχει λάβει εντολές από τον Λάζλο Μπόλονι να μην περνά πολλές φορές τη σέντρα) ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ ως εξτρέμ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπράγκα, Σαραγόσα, Μπέτις, Γρανάδα και από το 2015 στην Μάλαγα.

Στην Primera Division ο Ίβηρας άσος μέτρησε 148 συμμετοχές, 6 γκολ και 14 ασίστ, σκεφτείτε τι που μπορεί να κάνει στην Ελλάδα (όπου οι ταχύτητες είναι δύο κλικ προς τα κάτω) όταν βρει ρυθμό μέσω συνεχόμενων αγώνων! Δεν είναι εύκολο να είσαι αεράτος και να βγάζεις σιγουριά στο γήπεδο, όταν την τελευταία τριετία έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ με τραυματισμούς στο γόνατο.

O πρώτος ήταν την σεζόν 2017-2018. Σε παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου, ο Χουάνκαρ έπαθε ρήξη χιαστών κι έμεινε εκτός επτά μήνες! Ο δεύτερος προέκυψε την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, όπου ξαναπέρασε την πόρτα του χειρουργείου, πάλι για το δεξί του γόνατο.

Έμεινε εκτός από τον Σεπτέμβριο κι επέστρεψε τον Μαϊο! Την σεζόν 2019-2020 κατέγραψε 36 συμμετοχές στην Segunda, δείχνοντας πως άφησε πίσω τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Είδε την καλή σεζόν που έκανε ο Τσάβι Ρόκα, πληροφορήθηκε ότι δεν είχε θέματα ιατρικά και στην αρχή του καλοκαιριού τον τσίμπησε για βασικό, με τον τέως τεχνικό διευθυντή να έχει στο νου του ως αλλαγή τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη και τρίτη επιλογή τον Βασίλη Ζαγαρίτη.

Ο Ισπανός στο ντέρμπι κράτησε τη θέση του κι εκτέλεσε το φάουλ το οποίο έφερε το 2-0. Όσο πάει κι ανεβαίνει, αλλά βάσει πλούσιου παρελθόντος περιμένουμε από αυτόν περισσότερα στο…παρακατιανό πρωτάθλημά μας.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News