Δεν έχει να χάσει κάτι κόντρα στην Μπάρτσα

Δεν έχει να χάσει κάτι κόντρα στην Μπάρτσα

Πολλοί φοβούνται… “πολλά με λίγα” απόψε στη Βαρκελώνη αλλά ο Παναθηναϊκός παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα χημείας που τον ταλανίζουν, δεν τα έχει πάει άσχημα μέχρι σήμερα, τουλάχιστον αμυντικά το κλαμπ προσπαθεί.

Σε σχέση με την περσινή ομάδα οι λύσεις του Γιώργου Βόβορα είναι αριθμητικά λιγότερες. Μόνο που ο κόουτς χτίζει μια πολύ πιο σκληρή ομάδα με έφεση στις πιεστικές άμυνες που δίνει ευκαιρίες να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Το τριφύλλι διαθέτει σουτέρ, ένα παίκτη που σίγουρα θα εξελιχθεί στον καλύτερο σκόρερ του αν παραμείνει υγιής (Νέντοβιτς) αλλά υπάρχει το ερωτηματικό που θα κληθεί να απαντήσει: τι τύπου παίκτη θα φέρει για να του δώσει ρόλο βασικού πόιντ γκαρντ. Ο Σάικς θα κάνει ότι μπορεί τις προσεχείς εβδομάδες αλλά τα χαρακτηριστικά του δεν ξετρελαίνουν τον κόουτς. Ο νεαρός προπονητής λόγω της ανετοιμότητας του Κίφερ και του τραυματισμού του Μποχωρίδη είναι έτοιμος να καταφύγει σε υβριδικά σχήματα, χρησιμοποιώντας τον Καλαϊτζάκη που μπορεί να πάρει πλεονέκτημα από τα μις-ματς που θα δημιουργούνται με τον δίμετρο Γιώργο στο “1”, το θέμα είναι ο πιτσιρικάς να μην εμφανιστεί ψαρωμένος και διστακτικός.

Όσο κι αν το ταμείο είναι μείον, αργά ή γρήγορα ο Βόβορας θα αναζητήσει κουμανταδόρο, το θετικό είναι ότι ακόμα και με τόσα προβλήματα η ομάδα δείχνει πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Επιστρέφουμε στα του σημερινού αγώνα: Καλά θα κάνει απόψε ο Παναθηναϊκός να τα δώσει όλα και να μην κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες.

Οι νέοι δεν γνωρίζουν καλά – καλά την ομάδα, οι ξένοι τώρα αντιλαμβάνονται πού βρίσκονται και ο Βόβορας προσπαθεί να χτίσει ομάδα της οποίας ο κορμός και το στυλ της άλλαξε σε μεγάλο βαθμό.

Το παιχνίδι με τον “αιώνιο” αλλά κι εκείνο με το Περιστέρι στο Σούπερ Καπ ήρθαν την κατάλληλη χρονική στιγμή. Είχε τον χρόνο ο προπονητής να διαβάσει αδυναμίες, να θέσει άλλες προτεραιότητες, να κοιτάξει να διορθώσει προβλήματα, κυρίως να «τρέξει» για να προλάβει τον χρόνο, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον ερχομό αντι-Τζάκσον. Η Μπαρτσελόνα είναι αντίπαλος – κουτί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι σε καλή κατάσταση, παίζει επιθετικό μπάσκετ, είναι από τα φαβορί για το τρόπαιο, σαφώς πιο έτοιμη, πιο ισορροπημένη κι ο Παναθηναϊκός καλείται να διδαχτεί από τη μετωπική μαζί της.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News