Δέκα Βραζιλιάνους σε δέκα χρόνια ο Παναθηναϊκός!

Δέκα Βραζιλιάνους σε δέκα χρόνια ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός είχε ανέκαθεν παράδοση στο να φέρνει Βραζιλιάνους παίκτες, ωστόσο την τελευταία δεκαετία έχουν βάλει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος δέκα παίκτες από τη χώρα του καφέ!

Αναλυτικά:

Μαρτσέλο Μάτος: Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού και έδειχνε να έχει πραγματικά υψηλές προδιαγραφές, ωστόσο οι συχνοί τραυματισμοί κατέστρεψαν την καριέρα και την ψυχολογία του ταλαντούχου μέσου, που κατέληξε να έχει την υποστήριξη ψυχολόγων τα προηγούμενα χρόνια.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Τα σχόλια είναι περιττά για τον -κατά πάσα πιθανότητα- σπουδαιότερο παίκτη που έχει αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα. Ο Παναθηναϊκός τον έφερε από την Άρσεναλ, δίνοντάς του τεράστιο συμβόλαιο, ενώ ήταν εκείνη την περίοδο αρχηγός της “Σελεσάο”. Στο “τριφύλλι” πραγματοποίησε πραγματικά εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ ήταν άψογος και σαν χαρακτήρας.

Ντέιβιντ: Ήρθε σαν ταλέντο από την Παλμέιρας, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να βοηθήσει. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα της Σάντος.

Ροντρίγκο Σόουζα: Ο Βραζιλιάνος φορ ήταν ένας από τους χειρότερους επιθετικούς που έχουμε δει στο “τριφύλλι” και αποχώρησε μόλις έξι μήνες μετά την έλευσή του. Πλέον, στα 35 του είναι ακόμη ενεργός, ενώ έχει αλλάξει συνολικά 13 ομάδες.

Σίλβα Κλέιτον: Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με την φανέλα της Λάρισας τον έφεραν στον Παναθηναϊκό, όπου δεν κατάφερε να δικαιώσει ποτέ τις προσδοκίες.

Γκάμπριελ Ντος Σάντος: Ήρθε ως δεξί μπακ, αλλά έμοιαζε περισσότερο σε εξτρέμ. Ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έκανε μέτριες εμφανίσεις με το “τριφύλλι”, όπου έπαιξε σε δύο σεζόν.

Γιούρι Μαμούτε: Ήρθε να καλύψει το κενό του Καρέλη και τελικά το μεγάλωσε. Ανύπαρκτος, με παραπανίσια κιλά και χωρίς ίχνος τεχνικής.

Λούκας Εβανγκελίστα: Ήρθε ως δανεικός από την Ουντινέζε, ωστόσο δεν έδειξε πολλά πράγματα. Μέτριες οι εμφανίσεις του στο εξάμηνο που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ροντρίγκο Μολέδο: Ήρθε με τεράστιο ρίσκο και με ιδιαίτερα βεβαρυμένο ιστορικό, ωστόσο έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Λουτσιάνο Νέβες: Ο δέκατος της παρέας. Ήρθε από την Κορίνθιανς και η καριέρα του μέχρι τώρα έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει, ωστόσο αυτό θα πρέπει να το δούμε στο γήπεδο.

Κρίσιμα ματς για Ελλάδα και Κύπρο! Προγνωστικά στοιχήματος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News