Δέδας: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός - Θα πάρει νίκες στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός»

Δέδας: «Καλύτερος ο Ολυμπιακός - Θα πάρει νίκες στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός»

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε στο SDNA μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη και την βαριά ήττα από τη Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Magic Euroleague» ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη της Φενέρ:

«Έχουμε κάνει πολύ καλό ξεκίνημά μας σε Ευρωλίγκα και Τουρκία. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Η νίκη του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια μας βοήθησε να προετοιμάσουμε καλύτερα την ομάδα στο καινούριο καθεστώς με τον Μπέικον. Είχαμε οδηγό αυτό το παιχνίδι. Είδαμε τα λάθη που έκανε η Μπασκόνια.

Με βάση αυτό το ματς αλλά και τον χαρακτήρα του Παναθηναϊκού στα προηγούμενα ματς που γύριζε, μας έκανε να μην εφησυχάζουμε καθόλου, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας, πάμε κατοχή-κατοχή και δεν υποτιμούμε καμία ομάδα.

Έχουμε πολλούς παίκτες ομάδας. Μπορεί να υπάρχει ο Νικ και ο Ούιλμπεκιν, αλλά υπάρχει καταρτισμός ρόλων. Έχουμε τρία διαφορετικά γκαρντ που μπορούν να δημιουργήσουν, η ενέργεια και το κίνητρο που δίνει ο κόουτς Ιτούδης μας έχουν φέρει αυτή την πορεία».

Για Μπιέλιτσα και Έντουαρντς:«Ο Μπιέλιτσα θα χρειαστεί ακόμα ένα μήνα ο Μπιέλιτσα. Ο Έντουαρντς είναι παίκτης ενστίκτου, η ομάδα δεν στηρίζεται πάνω του. Απλά όταν το νιώθει ο κόουτς τον προετοιμάζει για να αποτελέσει παράγοντα-έκπληξη όπως έκανε στο διπλό με την Εφές. Είναι κάπως ανώριμος ακόμα αλλά έχουμε να πάρουμε κάτι θετικό».




Και συνέχισε για το ότι Φενέρ και Παναθηναϊκός είναι δύο καινούριες ομάδες: «Ο αγωνιστικός χαρακτήρας της Φενέρ κρύβει σε κάθε ματς έναν διαφορετικό παράγοντα. Έχουμε καλύτερους ρολίστες από τον Παναθηναϊκό. Έχει τον Μπείκον, τον Ουόλτερς, παίκτες σημεία αναφοράς, αλλά η διαφορά είναι ότι είμαστε πιο δεμένοι γιατί ξέρουν καλύτερα τους ρόλους τους. Δεν εξαρτόμαστε από κάποιον παίκτη συγκεκριμένο».

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα, θα διεκδικήσει μια θέση πολύ ψηλά. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τα προηγούμενα δύο χρόνια, με παίκτες σημεία αναφοράς. Μπορεί να δει κάτι καλύτερο από πέρσι. Έχει συγκεκριμένο στυλ παικτών και πιστεύω θα κάνει αρκετές νίκες στο ΟΑΚΑ. Είναι σκληρή ομάδα να την κερδίσεις στον ΟΑΚΑ λόγω της ταυτότητας των παικτών που έχει».

Για τη Φενέρ: «Είχαμε πάει σαν αουτσάιντερ στην Μπάγερν στο ξεκίνημα της σεζόν. Μετά από ένα μήνα όμως εμείς είμαστε πρώτοι, η Μπάγερν στις τελευταίες. Είναι τέτοια η κατάσταση στην Ευρωλίγκα. Αν και πολύ νωρίς στη σεζόν έχουμε ένα προβάδισμα, αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο και έχουμε σερί αγώνες μπροστά μας. Να διαχειριστούμε την κόπωση, να προετοιμαστούμε για την Τόφας».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News