«Δέχθηκα κρούση από τον Ολυμπιακό. Δεν θα το έκανα ποτέ λόγω ΠΑΟ και Θύρας 13»

Διέψευσε τα περί μεταγραφής ο Σίνγκλετον

Ο Κρις Σίνγκλετον μίλησε για περιβόητο περιστατικό με το λεωφορείο στον Παναθηναϊκό, τους λόγους που οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα Final Four και την πρόταση που είχε από τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στο newspao.gr:

  • «Με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν φτάσαμε μέχρι το Final Four. Νομίζω ότι αυτή η σεζόν είναι που η ομάδα έκανε τη διαφορά στην Euroleague και πρωταγωνίστησε, καθώς είχαμε πολλές καλές στιγμές μέσα στην χρονιά. Νιώσαμε ότι είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, αλλά τελικά ηττηθήκαμε με 7 πόντους (88-81). Δεν μπορέσαμε να παίξουμε το μπάσκετ που παίζαμε όλη τη σεζόν. Βρισκόμασταν συνέχεια πίσω με 8-9 πόντους και δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε. Εμφανιστήκαμε πολύ “soft” κι αυτό “πόνεσε”. Και τη δεύτερη χρονιά με τον Παναθηναϊκό πίστευα ότι το είχαμε. Αλλά εκεί πετύχαμε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη κι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Μπορούσε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό και το καταλάβαινες ακόμα και από τα τάιμ άουτ που καλούσε. Ήξερε πως έπρεπε να κάνει τα πάντα, να μιλήσει στους παίκτες του, να μιλήσει στους διαιτητές και να βοηθήσει την ομάδα του να επιστρέψει στο ματς, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι, όταν ο κόσμος τους είχε βγάλει εντελώς εκτός αγώνα. Ο κόσμος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Ήταν κάτι το απίστευτο».

 

  • «Είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο της σειράς, κάτι που φαίνεται και στα στατιστικά, αλλά ο Κάλινιτς πραγματικά μας “σκότωσε”! Δεν ήταν αυτός ο παίκτης που θέλαμε να μην του επιτρέψουμε να σκοράρει και δώσαμε ευκαιρίες στον Κάλινιτς, που πραγματοποίησε απίστευτη σειρά στα play offs. Και επίσης πιστεύω ότι ο Βέσελι ήταν πολύ καλός. Αντιδρούσε πάντα τέλεια κάθε φορά που προσπαθούσαμε να του κάνουμε “παγίδα”».

 

  • «Για μένα προσωπικά παίξαμε μία πολύ δύσκολη σειρά και χάσαμε. Χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα, που είχε τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη. Προσωπικά δεν θα έμπαινα στο λεωφορείο ώστε να σκέφτομαι για 17 ώρες μέχρι να φτάσουμε το πως αποκλειστήκαμε. Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Ήξερα ότι μπροστά μας είχαμε τα play offs του ελληνικού πρωταθλήματος και έπρεπε να συγκεντρωθούμε στον στόχο μας που ήταν η κατάκτηση του τίτλου. Κι αυτό έκανα. Είπα στην ομάδα πριν μπουν στο λεωφορείο, πως όποιος δεν θέλει να μπει, τότε θα του πληρώσω εγώ τα εισιτήρια της πτήσης για την Αθήνα. Ξέρω ότι ήταν κάτι προσωπικό για εκείνους, αλλά είχα ξεκαθαρίσει πως όποιος θέλει να με ακολουθήσει από το σταφ, θα μου το έλεγε κι εγώ θα κανόνιζα τα πάντα. Σχεδόν όλοι αποφάσισαν να μπουν στο λεωφορείο κι εγώ μαζί με τα άλλα παιδιά γυρίσαμε με αεροπλάνο».

 

  • «Δεν είχα ποτέ καμία κατ΄ιδίαν συζήτηση μαζί του. Είχα μόνο συνομιλίες με τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο και με τους ανθρώπους που ήταν γύρω από την ομάδα. Κάθε φορά που βρισκόμασταν με τον κ. Θανάση μιλούσαμε για διάφορα και για τα παιχνίδια. Οπότε δεν άλλαξε και κάτι μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό. Και μετά έφυγα. Πρόσφερα πολλά, όπως και ο Μάικ Τζέιμς, αλλά τελικά φύγαμε…».

 

  • «Ποτέ δεν είχα προσφορά από τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψω. Αλλά δεν έχω πρόβλημα. Όταν έφυγα είχα προτάσεις από πολλές ομάδες της Ευρώπης, αλλά επέλεξα την Μπαρτσελόνα γιατί ήθελα κιόλας να πάω. Ήθελα να βοηθήσω να αποκτήσει και πάλι η Μπαρτσελόνα τη φήμη της. Και νομίζω ότι έβαλα κι εγώ το “λιθαράκι” μου για να μπει και πάλι στον σωστό δρόμο. Ο Ολυμπιακός ωστόσο με πλησίασε, αλλά δεν υπήρχε πιθανότητα να πάω λόγω του κόσμου του Παναθηναϊκού. Όταν μπαίνεις στο ΟΑΚΑ και νιώθεις τη Θύρα 13 να είναι παρούσα είναι το κάτι άλλο. Μοιραστήκαμε μαζί τρεις τίτλους και ειλικρινά αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι καθόλου τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα με ήθελαν, αλλά δεν θα το έκανα ποτέ αυτό λόγω των οπαδών του Παναθηναϊκού».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News