Crash Test: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα!

Crash Test: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα!

Την Κυριακή θα δούμε ένα ντέρμπι αιωνίων που έχει να κρίνει πολλά, τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για το γόητρο του.

Βέβαια, για διάφορους λόγους, θα δούμε έναν αγώνα πολύ διαφορετικό από εκείνον του πρώτου γύρου στο Γ. Καραϊσκάκης.

Άπαντες στα δύο στρατόπεδα περιμένουν με μεγάλη αδημονία το κυριακάτικο ντέρμπι, φυσικά ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Από την μια ο Παναθηναϊκός, θέλει τη νίκη κυρίως για τους τρεις βαθμούς ώστε να παραμείνει στην μάχη των playoff και δευτερευόντως για το γόητρο του.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον αγώνα ζωτικής σημασίας και για τον Ολυμπιακό αφού μετά την “4αρα” απο την…μισή Μπεσίκτας θέλει να μαζέψει τα κομμάτια του στην Λεωφόρο. Οι διαφορές με το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων είναι τεράστιες όπως καταλαβαίνουμε.

Στον προηγούμενο αγώνα, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τους “πράσινους” με μόλις μια απώλεια βαθμών -την ήττα στη Λάρισα- ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την ήττα από την Ξάνθη μαζί με άλλες δυο ισοπαλίες. Στις αρχές Νοεμβρίου, οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν κανέναν πρόβλημα στις τάξεις τους, όλα πήγαιναν καλά σε αντίθεση με το στρατόπεδο του “τριφυλλιού”.

Με τον Αντρέα Στραματσόνι στο τιμόνι, τα προβλήματα ήταν πολλά τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα δεν απέδιδε κι ο Ιταλός προσπαθούσε να γυρίσει την κατάσταση με παράδοξες μεθόδους. Αυτός ο αγώνας ήταν και η αρχή του τέλους για τον Ιταλό τεχνικό που λίγο καιρό μετά αποχώρησε απο το τιμόνι των “πρασίνων”

Οι δύο ομάδες τώρα διασταυρώνουν τα ξίφη τους με άλλα δεδομένα, η κατάσταση έχει αντιστραφεί εντελώς. Ο Παναθηναϊκός περνάει περίοδο ευημερίας, μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι πάντα θετικά όμως η έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη, η δουλειά και η ταπεινότητα που δείχνει έχουν κάνει τους φίλους της ομάδας να χαμογελούν.

Πάνω από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού, αντίθετα, υπάρχουν πολλά σκούρα σύννεφα. Η τεσσάρα απο την Μπεσίκτας ήρθε να επιβαρύνει την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα στον Πειραιά. Η απόλυση του Μπέντο μόνο θετικά αποτελέσματα δεν έφερε στους “ερυθρόλευκους” με τον Γιάννη Βούζα να μην δείχνει ικανός να σηκώσει το βάρος που του ανατέθηκε. Μόνο άτρωτος δεν δείχνει ο Ολυμπιακός πλέον αφού έχει χάσει όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας μέχρι τώρα.

Οι “πράσινοι” οφείλουν να παρουσιαστούν σοβαροί, να πάρουν τη νίκη και να την αφιερώσουν στον κόσμο. Αν έρθει μια επικράτηση επι του αιωνίου αυτή τη στιγμή, θα είναι ίσως από τις καλύτερες εβδομάδες στην ιστορία του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τις ειδήσεις με το νέο γήπεδο!

 

Επιμέλεια: Βασίλης Ιωαννίδης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΌ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΑΝΑΙΚΟΥ & ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News