«Χτίσιμο» με Νέντοβιτς στο «2» και Χεζόνια στο «3»

«Χτίσιμο» με Νέντοβιτς στο «2» και Χεζόνια στο «3»

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς «επιστρέφει» στο ελληνικό ρόστερ και πλέον ο κόσμος της ομάδας αδημονεί για την συνέρευσή του με τον Μάριο Χεζόνια.

Ο Σέρβος γκαρντ είναι ιδιαίτερη περίπτωση αθλητή πνευματικά, εκεί βρίσκεται το “Χ” σημείο του.

Πρέπει να του δείξεις εμπιστοσύνη, να μην τον υποτιμήσεις λόγω των συχνών τραυματισμών του, με το που ο αθλητής νιώσει ότι τον πιστεύεις είναι έτοιμος να …σκιστεί για σένα. Σίγουρα το μυϊκό του σύστημα δεν είναι το γερό του ατού, μα 100% είναι ο καλύτερος closer που υπάρχει στο ρόστερ.

Βέβαια στο σύγχρονο μπάσκετ σημασία δεν έχει πόσους πόντους μπορείς να σκοράρεις, αυτό που μετρά είναι πόσους μπορείς να σκοράρεις στο τέλος ενός κλειστού ματς.

Το σίγουρο είναι ότι ο Νεμάνια θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων του πρωταθλητή, εκείνος που θα κληθεί να αντέξει τα περισσότερα κιλά του συνολικού βάρους του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού στις πλάτες του.

Είναι γεγονός ότι σε αυτή την κατεύθυνση επίθεσης που λανσάρει ο Οντέτ Κάτας, ο πρωταθλητής έχει καλύτερη βάση για να χτίσει τη παραγωγικότητα του με τον Σέρβο στο “2” και τον Κροάτη στο “3”.

Η ομάδα γίνεται πιο γρήγορη κι οι Μήτογλου, Παπαγιάννης λειτουργούν καλά ως σκρίνερ καθώς μπορούν να υποστηρίξουν τον ρόλο της miss match threat ο οποίος αποτελεί τη πεμπτουσία της επίθεσης.

Οι πράσινοι βρίσκονταν πάνω στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την αμφίρροπη μάχη με το καθαρό πλέον προβάδισμα. Χρειάζονται σταθερές για να πετάξουν από πάνω τους την αμφιβολία που δημιουργήθηκε από το κακό τους πρόσωπο στη φετινή Ευρωλίγκα και να πάρουν το νταμπλ για να χαροποιήσουν τον κόσμο τους που φέτος… σιχτήρισε.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News