"Χρυσός" ο Ορφανίδης

Τηλεοπτικό το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Κυριάκου Ορφανίδη στον κυριακάτικο διασυλλογικό αγώνα που έγινε στη Λάρισα και διοργάνωσε ο τοπικός ποδηλατικός Σύλλογος.

Ο «πράσινος» αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το οποίο πανηγυρίστηκε δεόντως ωστόσο τη χαρά επισκίασε ο τραυματισμός της Κωνσταντίνας Λεπενιώτη η οποία θα επιστρέψει σε περίπου τρεις μήνες. Αναλυτικότερα το δελτίο τύπου του ποδηλατικού τμήματος του ΠΑΟ ανέφερε:

«Στον αγώνα αντοχής την καλύτερη εμφάνιση χάρισε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Ορφανίδης κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ’ με άξιους συμπαραστάτες τον Νάσο Μάρκο που τερμάτισε 5ος στην Α’ και τον Χρήστο Καφρίτσα, ο οποίος αναδείχθηκε 18ος στη Β’.

Η προσπάθεια της ομάδας δυστυχώς σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό της Κωνσταντίνας Λεπενιώτη, η οποία μόλις στο 4ο χλμ του αγώνα της Κυριακής ενεπλάκη σε πτώση που προκλήθηκε από άλλους αθλητές και υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην αριστερή της κλείδα.

Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης οι θέσεις των αθλητών μας ήταν οι εξής: Ντεγιάννης Βαγγέλης 12ος (κατ. Παίδων), Ορφανίδης Κυριάκος 9ος (κατ. Μάστερ Γ’), Μάρκος Νάσος 5ος (κατ. Μάστερ Α’), Καφρίτσας Χρήστος 14ος (κατ. Μάστερ Β’), Λεπενιώτη Κων/να 4η (κατ. Γυναικών), Πολυχρονοπούλου Κάλλια 6η (κατ. Γυναικών), Φίλια Μαρία 13η (κατ. Γυναικών), Βολικάκης Ζαφείρης 11ος (κατ. Ανδρών), Ντεγιάννης Μανώλης 17ος (κατ. Ανδρών), Σκρέκης Λουκάς 25ος (κατ. Ανδρών), Ζουναρέλης Νίκος 27ος (κατ. Ανδρών), Νικολαῒδης Κων/νος 30ος (κατ. Ανδρών), Μπρούλης Αλέξης 47ος (κατ. Ανδρών), Ζδράλης Κων/νος 54ος (κατ. Ανδρών), Καρατζένης Μιχάλης 57ος (κατ. Ανδρών).

Στην κατηγορία Παίδων ο Βαγγέλης Ντεγιάννης ολοκλήρωσε τον αγώνα 16ος, ενώ στις Γυναίκες οι Πολυχρονοπούλου και Φίλια τερμάτισαν στην 7η και 9η θέση αντίστοιχα, φανερά επηρεασμένες από την εγκατάλειψη της Λεπενιώτη.

Στους άνδρες, μετά από έναν αγώνα με πολλές πτώσεις μέσα σε ένα πολύ νευρικό πελοτόν που κινήθηκε για 3:09’ και διένυσε τα συνολικά 130 χλμ του αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα τα 42 χλμ / ώρα, όλα εξελίσσονταν βάσει του πλάνου της ομάδας για μαζικό τερματισμό στο φινάλε, πράγμα που θα ευνοούσε τον σπρίντερ της ομάδας Ζαφείρη Βολικάκη. Οι αθλητές του τριφυλλιού, με πρωτεργάτη τον Κων/νο Νικολαῒδη, έσβηναν όλες τις επιθέσεις των αντιπάλων, κρατούσαν ενωμένο το πελοτόν και μέχρι και τα τελευταία 10 χλμ είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Δυστυχώς, όμως, ο Βολικάκης σε αυτό το σημείο του αγώνα είχε λάστιχο και η προσπάθεια έμεινε ανολοκλήρωτη μέχρι τον επόμενο αγώνα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News