Χρειάζεται νίκη και... ηρεμία - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Ζενίτ 77-89 (Highlights/vid)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Χίμκι στο άδειο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική του β’ γύρου της Ευρωλίγκα (Novasports 1 HD, Newspao.gr, 21:00).

Οι πράσινοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, έπειτα από τη βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (100-76).

Απέναντι τους θα συναντήσουν την ουραγό της βαθμολογίας, Χίμκι, η οποία δεν τα κατάφερε, ούτε στο Πρωτάθλημα, απέναντι στην Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη μεσοβδόμαδα.

Ο Όντεντ Κάτας θα δώσει το πρώτο του εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μη υπολογίζοντας τον «αρχηγό», Ιωάννη Παπαπέτρου.

Κάτας: «Οι ομάδες κερδίζουν από την άμυνα, ακόμα μαθαίνω τους παίκτες κι εκείνοι εμένα»

Σε φάση… γνωριμίας βρίσκεται ακόμα ο Όντεντ Κάτας με τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, όπως τόνισε στο περιθώριο της αναμέτρησης των «πράσινων» με την Χίμκι.

Επίσης, ο Ισραηλινός τεχνικός σημείωσε που χρίζει βελτίωσης η ομάδα του αλλά και τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει μια ποιοτική ομάδα όπως είναι η ρωσική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάτας:

Για το ματς με την Χίμκι: «Η Χίμκι, όπως και εμείς, είχε αλλαγή του προπονητή. Έχει αρκετή ποιότητα και είναι επικίνδυνη. Θέλουμε να σταματήσουμε το γρήγορο παιχνίδι που παίζει. Πρέπει να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι».

Για το τι θέλει να προσθέσει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δώσει βάση στο γρήγορο παιχνίδι. Για εμένα θα είναι το δεύτερο παιχνίδι με την ομάδα, ακόμα μαθαίνω τους παίκτες και εκείνοι εμένα».

Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στην άμυνα: «Θεωρώ ότι οι ομάδες κερδίζουν από την άμυνα. Για να μιλήσουμε για το παιχνίδι αύριο έχουμε να δείξουμε κάποιες προκλήσεις. Θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι με την Χίμκι. Προσπαθώ τις τελευταίες ημέρες να βάλω στην ομάδα την δική μου φιλοσοφία στο κομμάτι της άμυνας».

Για το κομμάτι των μεταγραφών: «Αυτό είναι μια επιλογή. Ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι ο καλύτερος. Αν πρέπει να κάνουμε μεταγραφές για να έχουμε καλύτερη εικόνα θα κάνουμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News