Χρειάζεται και η... τύχη όταν δημιουργείς κάτι νέο

Χρειάζεται και η... τύχη όταν δημιουργείς κάτι νέο

Ελπίζουμε να σπάσει η γκίνια στη Λάρισα. Έχουμε την αίσθηση πως με βάση την πορεία του Παναθηναϊκού στα τελευταία φιλικά κι επίσημα παιχνίδια οι φίλοι του βλέπουν…φαντάσματα.

Λίγο το παρελθόν που είναι ξεχειλισμένο από αποτυχίες και φρικτά λάθη, λίγο το πεναλτάκι που δεν δόθηκε στον Καρλίτος στην Τρίπολη, κάτι το δοκάρι του Ισπανού στην πρεμιέρα, οι τραυματισμοί βασικών, το ανύπαρκτο βιογραφικό του Πογιάτος δημιούργησαν την αίσθηση πως δεν θέλουν ούτε φέτος οι θεοί του ποδοσφαίρου να κάνει το βήμα προς τα μπροστά ο σύλλογος.

Ποιος ξέρει ίσως τα δώρα κι η τύχη να έρθουν μαζεμένα. Ο Παναθηναϊκός στον κάμπο θα κατέβει χωρίς Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες, Χουανκάρ, δηλαδή χωρίς το 50% του άξονα και τον βασικό αριστερό μπακ. Ακόμα κι έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 90% των θέσεων των οπισθοφυλακών στη Σούπερ Λιγκ καλύπτονται από βαριά κορμιά, μπορείς να πρεσάρεις και να απομονώσεις την γραμμή μπακ της ΑΕΛ.

Οι περισσότεροι οπισθοφύλακες στη χώρα μας είναι δύσκολο να τρέξουν με τη μπάλα, να την μεταφέρουν με ασφάλεια, να αντιμετωπίσουν τα τρεξίματα με μπάλα πολλών παικτών με έφεση στην προσωπική φάση. Αν ο Χατζηγιοβάνης (που ήταν ορεξάτος και κινητός κόντρα στον Λεβαδειακό) κι οι Μπουζούκης, Αγιούμπ (οι μοναδικοί που μπορούν να μεταφέρουν σωστά το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση) βρεθούν σε καλή βραδιά, το τρίποντο κουτσά-στραβά θα έρθει.

Τα υπόλοιπα είχαν να κάνουν με το πρεσάρισμα ψηλά (που θα οδηγήσει σε αβίαστα λάθη τους αμυντικούς της Λάρισας). Το θέμα είναι να μην υπάρξει δυσκολία στα τρεξίματα με τη μπάλα και στη συμπεριφορά του αμυντικού διδύμου των πρασίνων.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News