Χουάνκαρ: "Ευχαριστώ διοίκηση, ΠΑΟ, συμπαίκτες, φιλάθλους" - Η αποθέωση σε Ιβάν

«Έδωσε» τον διαιτητή ο Χουάνκαρ: «Οφσάιντ το γκολ του ΠΑΟΚ…»

Ο Χουάνκαρ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τη δουλειά του τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, ο Ισπανός εξομολογηθηκε τι σημαίνει για εκείνον ο Παναθηναϊκός!

Ο Γιοβάνοβιτς μίλησε στο match programme του αγώνα με τον Άρη. Αναλυτικά:

-Ο πρώτος στόχος της σεζόν επιτεύχθηκε με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ήταν ένας στόχος στον οποίο εξαρχής είχατε επικεντρωθεί και τα καταφέρατε. Πλέον η ομάδα απέχει ένα ματς απ’ το τρόπαιο. Ποια είναι τα συναισθήματα ενόψει αυτής της πρόκλησης;

«Είμαι πολύ χαρούμενος! Το Κύπελλο πρέπει να είναι πάντοτε πρωταρχικός στόχος για τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι φέτος φτάσαμε στον τελικό είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και σκληρής δουλειάς που έγινε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και φυσικά θέλουμε πολύ να το κατακτήσουμε».

-Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός απέχει απ’ τους τίτλους από το 2014, κάνει ακόμη πιο σημαντική αυτή την προσπάθεια για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Είναι πράγματι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα σε έναν τελικό. Εδώ όμως πρέπει να πω ότι τους τελικούς, δεν πρέπει μόνο να τους παίζεις αλλά επιβάλλεται και να τους κερδίζεις…».

-Αντίπαλος στον τελικό θα είναι ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο έχετε δώσει ορισμένες μεγάλες μάχες στο πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία που πλέον θα κρίνει κι έναν τίτλο τον οποίο θέλετε και οι δύο πολύ για να κλείσει η σεζόν ιδανικά…

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Όμως είναι μια ομάδα που την ξέρουμε γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και ένας ωραίος τελικός που θα αρέσει πολύ και στο κοινό…».

-Πριν απ’ το Κύπελλο όμως προέχουν τα πλέι οφ, όπου ο στόχος της ομάδας είναι συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης. Και το παιχνίδι με τον Άρη μοιάζει με τελικό. Η μετάβαση απ’ το Κύπελλο στο πρωτάθλημα θα είναι εύκολη; Διότι δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ομάδες να αποπροσανατολίζονται μετά από σημαντικές προκρίσεις…

«Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις. Η κάθε μία είναι πολύ σημαντική από μόνη της. Και για να μιλήσω κι εγώ σαν ένας μεταφραστής (γέλια δείχνοντας τον μεταφραστή του Τριφυλλιού Μιγκέλ Καπουάνο), η μία διοργάνωση σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο, ενώ η άλλη διοργάνωση σημαίνει ότι πρέπει να βγούμε στην Ευρώπη»

-Όχι μόνο το ματς με τον Άρη, αλλά όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ έχουν χαρακτήρα τελικού δεδομένου ότι οι ομάδες δείχνουν να βρίσκονται κοντά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Είσαι αισιόδοξος για την τελική έκβαση;

«Επιβάλλεται να είμαστε αισιόδοξοι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

-Η σεζόν άρχισε με σκαμπανεβάσματα για την ομάδα. Φαίνεται όμως ότι το ποδόσφαιρο, σάς δικαιώνει για όσα κάνετε στο γήπεδο. Νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον βγαίνοντας στο γήπεδο;

«Η αρχή ήταν δύσκολη ειδικά όταν παίζαμε μακριά απ’ την έδρα μας. Σιγά-σιγά όμως η ομάδα έδεσε καλύτερα χάρη στη δουλειά που κάναμε όλοι. Κι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνουμε καθημερινά, είναι ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί και πλέον τα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε και καλύτερα».

-Διανύεις τη δεύτερη σεζόν στον σύλλογο, έζησες όσα έγιναν την περασμένη σεζόν και βίωσες και την ποδοσφαιρική μετάβαση που επιχείρησε απ’ το καλοκαίρι ο κόουτς Γιοβάνοβιτς με ένα πολύ πιο κυριαρχικό ποδόσφαιρο, με κατοχή της μπάλας και υψηλή πίεση. Αυτό που καταλαβαίνουμε, είναι πως πλέον απολαμβάνετε πολύ περισσότερο το ποδόσφαιρο που παίζετε. Πώς αισθάνεστε όταν βγαίνετε στο γήπεδο;

«Εφέτος με τον κύριο Γιοβάνοβιτς δουλεύουμε πολύ συστηματικά και οργανωμένα. Ο προπονητής μας κάνει εξαιρετική δουλειά. Εγώ πέρυσι έπαιζα μόνο αμυντικά, ενώ εφέτος, όπως έχετε διαπιστώσει, δεν παίζω μόνο αμυντικά αλλά έχω κι επιθετική δραστηριότητα… Είναι φανερό νομίζω ότι μας αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού».

-Η καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια, παίζει ρόλο και στην καλή πορεία της ομάδας; Πώς είναι η χημεία μεταξύ των παικτών;

«Στα αποδυτήρια είναι σημαντικό πάντοτε να υπάρχει μια όμορφη ατμόσφαιρα. Διότι αυτή βγαίνει και στο γήπεδο. Στη δική μας περίπτωση είμαστε όλοι μαζί μια ενωμένη ομάδα και αποτελούμε ένα σωστό σύνολο το οποίο έτσι παρουσιάζεται και στο παιχνίδι».

-Λένε ότι η προσαρμογή σε μια ξένη χώρα είναι δύσκολη. Αλλά εσύ, μολονότι μέχρι τα 30 σου δεν είχε παίξει εκτός Ισπανίας, προσαρμόστηκες άμεσα και πλέον αγωνίζεσαι σαν να βρίσκεσαι χρόνια εδώ… Ήταν δύσκολο ή το έκανε ευκολότερο η ομάδα, το περιβάλλον και ο χαρακτήρας σου;

«Πραγματικά η προσαρμογή μου στην Αθήνα ήταν πολύ εύκολη. Εκτός από το γεγονός ότι βρέθηκα με Ισπανούς συμπαίκτες, κι όλοι οι άλλοι παίκτες, το staff, οι προπονητές και οι υπεύθυνοι του συλλόγου με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά και με έκαναν να αισθανθώ οικεία ώστε να προσαρμοστώ απ’ την πρώτη στιγμή».

-Στην Ελλάδα λέμε una faccia, una razza για τους Ιταλούς. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τους Ισπανούς;

«Ειλικρινά πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και με τους Ισπανούς. Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί είμαστε όμοιοι, διότι είμαστε μεσογειακοί λαοί. Γι’ αυτό πιστεύω ότι μοιάζουμε τόσο πολύ».

-Πώς είναι ο Χουάνκαρ εκτός γηπέδου; Φαίνεσαι χαλαρός και με το χαμόγελο στα χείλη τις περισσότερες φορές…

«Και εκτός γηπέδου θεωρώ ότι είμαι ένας ευχάριστος τύπος. Πάντα προσπαθώ να διατηρώ το χαμόγελο παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε. Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες. Απ’ την πλευρά μου προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, να βλέπω τα πράγματα θετικά, να χαίρομαι και να διατηρώ το χαμόγελό μου».

-Πώς περνάς τις ώρες μακριά απ’ τους αγώνες;

«Γενικά είμαι άνθρωπος του σπιτιού. Μου αρέσει να παίζω Playstation. Επίσης, στον ελεύθερο χρόνο μου βλέπω ταινίες και σειρές. Απολαμβάνω να βγαίνω στη γειτονιά που μένω, να κάνω βόλτες ή να πηγαίνω σε κάποιο εστιατόριο».

-Στη ζωή σου υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο ή παρακολουθείς και άλλα αθλήματα;

«Εκτός από ποδόσφαιρο μου αρέσει πολύ το American Football και το παντέλ».

-Ποιον παίκτη είχες είδωλο όταν ήσουν μικρός;

Από μικρός μου άρεσε να βλέπω τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, ο οποίος έπαιξε στη Σεβίλλη, στη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης και στην Άρσεναλ. Λυπήθηκα πολύ που είχε τόσο τραγικό τέλος…».

-Ποιες είναι οι αγαπημένες γεύσεις σου στην ελληνική κουζίνα;

«Τα ελληνικά φαγητά που μου αρέσουν περισσότερο είναι το σουβλάκι και ο μουσακάς! Και το γιαούρτι σας που είναι πεντανόστιμο!».

-Ποια είναι η… ελληνική συνήθεια που σου κόλλησε;

«Εδώ άρχισα να πίνω πολύ καφέ! Μου αρέσει ο καφές αλλά από τότε που ήρθα στην Ελλάδα, πίνω πολύ περισσότερους καφέδες. Το χειμώνα προτιμώ διπλό καπουτσίνο ζεστό, ενώ το καλοκαίρι φρέντο καπουτσίνο».

-Με τι θα είναι ικανοποιημένος ο Χουάνκαρ στο τέλος της σεζόν;

«Θα είμαι ικανοποιημένος καταφέρνοντας δύο πράγματα. Πρόκειται ουσιαστικά για τους δύο βασικούς μας στόχους: Να κερδίσουμε το Κύπελλο Ελλάδας και να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

-Τι σημαίνει για σένα Παναθηναϊκός;

«Ο Παναθηναϊκός για μένα είναι ένας σύλλογος που πλέον βρίσκεται μέσα στην καρδιά μου. Οι γονείς μου με έμαθαν να ευχαριστώ για ό,τι καλό μού συμβαίνει. Έτσι λοιπόν κι εγώ θέλω να ευχαριστήσω πολύ τη διοίκηση, την ομάδα, τους συμπαίκτες, τους φιλάθλους μας, και την οικογένειά μου, για αυτή την πολύ όμορφη περίοδο που περνάω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό…».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News