Χουάνκαρ: «Ίσως με κρατούσε πίσω η ιδεολογία του προπονητή»

Παναθηναϊκός: Συνεχίζει αξιόπιστα, μην τον ματιάσουμε!

Ο Χουάνκαρ σε δηλώσεις του στάθηκε στα εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού, τα οποία παραμένουν «πληγή» και να εκτιμά πως όταν έρθει η πρώτη νίκη μακριά από τη Λεωφόρο, η ομάδα του θα ξεμπλοκάρει.
Μιλώντας στην Livesport, o Ισπανός μπακ ανέφερε σε πρώτη φάση για τις διαφορές των «πράσινων» εντός και εκτός έδρας:

«Απ΄ό,τι φαίνεται στην έδρα μας, με την συμπαράσταση των οπαδών μας, γινόμαστε πολύ δυνατοί. Εκτός έδρας αντιμετωπίζουμε περισσότερες δυσκολίες, αλλά πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Έχει μεγάλη σημασία. Κάναμε πριν από δεκαπέντε μέρες το πρώτο βήμα με τον Ολυμπιακό και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την απόδοση. Στο γήπεδό μας, οι οπαδοί είναι ο 12ος παίκτης μας. Βλέπουμε την διαφορά και νιώθουμε την ενέργειά τους».

Για την απόδοσή του και τη νοοτροπία του Γιοβάνοβιτς: «Ίσως με κρατούσε πίσω η ιδεολογία του προπονητή. Παίζαμε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Μέναμε συνέχεια στην άμυνα. Σε κάθε παιχνίδι παίζαμε 85-90 λεπτά στην άμυνα. Εγώ δεν είμαι αμυντικός, είμαι φουλ μπακ. Είμαι ένας ακραίος που του αρέσει να επιτίθεται και όχι να μένει χαμηλά. Φέτος μπορείτε να με δείτε να παίζω έτσι».

Για την συνεργασία του με τον Βιτάλ: «Πάρα πολύ καλή και παραγωγική. Ο Βιτάλ είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, είναι σημαντικός για την ομάδα. Από την πρώτη μέρα μας έδωσε πάρα πολλά. Ξέρει μπάλα και συνεργαζόμαστε άψογα. Γενικά έχει ανέβει η ποιότητα του ρόστερ. Η ομάδα είναι πιο ισχυρή και το δείχνει στο γήπεδο».

Για το αν μία νίκη θα αλλάξει την κατάσταση στα εκτός έδρας ματς: «Ναι το πιστεύω ακράδαντα. Με μία νίκη μακριά από την Λεωφόρο θα ξεμπλοκάρουμε. Ξέρουμε ότι είμαστε ισχυροί στην έδρα μας, πρέπει να το πιστέψουμε και στα εκτός έδρας».

Τέλος, για την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το αν αυτός ο βαθμός αποτελεί μήνυμα για τα παιχνίδια μακριά από την Λεωφόρο, σημείωσε: «Καλό αποτέλεσμα είναι μόνο η νίκη. Αλλά παίξαμε στο ντέρμπι με πολλές απουσίες, χωρίς βασικούς παίκτες και η αντίδρασή μας έχει σημασία. Πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτή και να βελτιωθούμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News