Χουάνκαρ: «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι φταίει»

Πως να βρει ρυθμό;

Στο κυριακάτικο (28/02) ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, όλος ο Παναθηναϊκός κινήθηκε σε πολύ «ρηχά» νερά. Πήρε λιγοστά ρίσκα, επέλεξε ένα πιο συντηρητικό στυλ παιχνιδιού, όμως ακόμη κι έτσι απέκτησε στο δεύτερο ημίχρονο το προβάδισμα (με το εξαιρετικό τελείωμα του Φραν Βέλεθ στο 58΄), το οποίο θα μπορούσε να τον οδηγήσει για πρώτη φορά στη σεζόν εντός της πρώτης τετράδας, που οδηγεί στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Το τέρμα του Λιβάι Γκαρσία στο 73΄ έκοψε εντέλει το… καρπούζι στη μέση και για τις δύο ομάδες, κρατώντας τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση και πλέον ακολουθεί ο δεύτερος προημιτελικός της Τετάρτης (03/03, 20:00) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου οι «πράσινοι» καλούνται να ανατρέψουν το σε βάρος τους 2-1 του πρώτου αγώνα.

Ένα ματς που έχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα «τελικού» για το «τριφύλλι», όπως παραδέχθηκε και ο Χουάνκαρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός οφείλει να παρουσιαστεί πολύ πιο συγκεντρωμένος και να δείξει τη σωστή νοοτροπία για να πάρει την πρόκριση.

Ο Ισπανός αριστερός μπακ των «πράσινων» μίλησε για το τι ακριβώς έγινε στη φάση του γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, αυτό που… λείπει μέχρι στιγμής απ΄ το «τριφύλλι» για να «μπει» στην ευρώ-τετράδα, ενώ υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα κι έχει την ομάδα για να νικήσει κάθε αντίπαλο.

«Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, πήραμε το προβάδισμα σε ένα πολύ σημαντικό σημείο του αγώνα, αλλά χωρίς να μας απειλήσει η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο ορισμένες φορές. Σε εκείνη τη φάση προσπάθησα να διώξω την μπάλα μακριά απ’ την περιοχή μας, αλλά ο αντίπαλος έβαλε μία κόντρα που τον ευνόησε, είχε την τύχη μαζί του και βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει…

Αλλά σας είπα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο κάποιες φορές» τόνισε αρχικά ο 30χρονος μπακ και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε και να δούμε τι κάναμε λάθος σε αυτό το παιχνίδι, γιατί σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα μέσα στο γήπεδο».

Πλέον ακολουθεί το ματς «φωτιά» με την ομάδα των Ιωαννίνων, που έβαλε πολύ… δύσκολα στον Παναθηναϊκό στον πρώτο προημιτελικό που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο.

«Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι στο Κύπελλο που είναι σαν “τελικός” για εμάς, γιατί θέλουμε να πάμε ως το τέλος της διοργάνωσης και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Πρέπει να νικήσουμε, πρέπει να προκριθούμε, δεν υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος για εμάς… Έχουμε μία πραγματικά καλή ομάδα και οφείλουμε να παρουσιαστούμε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, με τη σωστή νοοτροπία για να φτάσουμε στη νίκη με το σκορ που θέλουμε και να πάρουμε την πρόκριση.

Πρέπει όμως να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε και να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Το δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό, πως μπορούμε να επιτεθούμε καλά και πως είμαστε μία ομάδα που μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Όσο για το τι «λείπει» απ’ τον Παναθηναϊκό για να μπορέσει να πιάσει τα επόμενα «σκαλοπάτια» της βαθμολογίας; «Μερικές φορές δεν παίζεις καθόλου καλά και κερδίζεις κι άλλες φορές παίζεις πραγματικά καλά και δεν παίρνεις τίποτα μέσα στο γήπεδο.

Δεν μπορώ να εξηγήσω σε απόλυτο βαθμό τι φταίει και δεν φτάνουμε ακόμα στο στόχο μας. Αυτό που ξέρω, είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να “πολεμάμε” μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση και η σωστή νοοτροπία για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε…».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News