«Χοντρό» θέμα στην άμυνα όταν δεν παίζει ο Σένκεφελντ

Πούγγουρας: Όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ προσφέρει άλλη σιγουριά στη γραμμή των στόπερ όταν παίζει πλάι στο Φραν Βέλεθ.

Ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί γκολ από στημένο στο 90% των τελευταίων αγώνων που έδωσε. Στα τρία απ’ αυτά απουσίαζε ο Ολλανδός, ενώ η απουσία του ήταν εμφανής και κόντρα στην ΑΕΚ όπου στις επαναφορές πότε ο Διούδης (κλασικά) και πότε ο Πούγγουρας έστελναν τη μπάλα πάνω σε αντιπάλους, έξω από την πράσινη περιοχή.

Στο Περιστέρι όταν ισοφάρισε σε 1-1 ο Γούτας ο Μπαρτ είχε βγει αλλαγή λόγω τραυματισμού.

Στο Αγρίνιο με τον ΠΑΣ σκόραρε ο Κάργας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στην καρδιά της άμυνας. Απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν ο Εντινγκά αυτός που σημείωσε (ξανά εκτός ο Ολλανδός), ενώ από κόρνερ προήλθε το γκολ του αιώνιου στη Λεωφόρο, το μοναδικό που δέχτηκαν οι πράσινοι με παρόντα τον Σένκεφελντ.

Ο έμπειρος αμυντικός είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία της πράσινης άμυνας, κάτι που φαίνεται και από τα νούμερα. Με αυτόν στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2021 έχει δεχτεί μόνο το γκολ από τον Ελ Αραμπί. Χωρίς αυτόν έχει δεχτεί έξι , δύο από τον Ατρόμητο, δύο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα από την ΑΕΚ κι ένα από τον Παναιτωλικό.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News