Χειρότερη από πέρισυ η ΑΪΚ!

Με τρία γκολ φιλοδώρησε την περσινή σεζόν ο Ατρόμητος την ΑΪΚ Στοκχόλμης και ο Παναθηναϊκός καλείται να βαδίσει στον ίδιο δρόμο κόντρα σε μια ομάδα που φαντάζει αποδυναμωμένη.

Ως το απόλυτο αουτσάιντερ προετοιμαζόταν για τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης για το Europa League ο περσινός Ατρόμητος και κόντρα στις πιθανότητες, όχι μόνο προκρίθηκε αγωνιζόμενος κόντρα σε μια ομάδα, που ήταν σε φουλ ρυθμό λόγω των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, έχοντας μάλιστα και την καλύτερη -τότε- επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά τη διέλυσε στο πρώτο ματς στη Στοκχόλμη με 3-1.

[ads2]

«Σουβενίρ» τόσο για τους Σουηδούς, όσο και για τον Ατρόμητο ήταν η επική εμφάνιση του Μαρσελίνιο που σκόραρε, είχε ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι με αποβολή αντιπάλου. Εκεί, ουσιαστικά, διεκόπη η καριέρα του Βραζιλιάνου στους Περιστεριώτες, αφού σε λιγότερο από έξι μήνες αποχώρησε, λόγω διάφορων πειθαρχικών παραπτωμάτων και αγωνιστικής συμπεριφοράς.

Τι είχε προσέξει η τότε τεχνική ηγεσία των Περιστεριωτών με τον Μιχάλη Γρηγορίου και τι κλείδωσε στο 4-4-2 του Αντρέας Αλμ;

Το πρώτο και κύριο συστατικό της επιτυχίας ήταν η απίστευτα γρήγορη -ειδικά για τα δεδομένα ελληνικής ομάδας- μετάβαση από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης κόντρα στην εξαιρετικά αδύναμη άμυνα των Σουηδών και μέσω αυτής της λογικής προήλθαν τα τρία γκολ των «κυανολεύκων», έχοντας ως αιχμές τον Μαρσελίνιο και τον Ναπολεόνι και σε δεύτερο λόγο τους Ούμπιντες και Πίτου Γκαρσία που είχαν κυρίως δημιουργικά καθήκοντα. Οι Σουηδοί παρουσιάστηκαν απροετοίμαστοι, αιφνιδιασμένοι και ίσως με μπλαζέ νοοτροπία.

Παράλληλα, στο αμυντικό πλάνο, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κινήθηκε σε τρεις άξονες. Κλείδωσε τον έναν επιθετικό Μοχάμεντ Μπανγκουρά, αλλά και το «γρανάζι» της μεσαίας γραμμής, Ντίκσον Ετούχου, ενώ ο Ενόκ Γκοϊτόμ που ήταν ο ηγέτης -και πρώτος σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος- της ομάδας στο πρώτο ματς της Σουηδίας δεν αγωνίστηκε βασικός, λόγω τραυματισμού, αλλά σκόραρε με πέναλτι.

Συγκριτικά, λοιπόν, με εκείνα τα ματς, η ΑΪΚ Στοκχόλμης είναι μια διαφορετική και κατά τα φαινόμενα ασθενέστερη ομάδα, καθώς ο Ενόκ Γκοϊτόμ είναι στη Χετάφε, ο Μοχάμεντ Μπανγκουρά στην κινεζική Νταλιάν Γιφάνγκ με αποτέλεσμα οι Σουηδοί να έχουν χάσει 26 γκολ, ενώ προπονητής είναι πλέον ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ, που ήταν τεχνικός της ομάδας την τετραετία 2004-2008.

Το 4-4-2 παραμένει με ένα πιο παλιομοδίτικο στυλ με σέντρες και ενώ επιθετικά πέρυσι τη 13η αγωνιστική η ΑΪΚ είχε 24 γκολ, φέτος έχει 20 έχοντας μείνει και 2 φορές στο μηδέν. Αυτοί που συνθέτουν πλέον το επιθετικό δίδυμο είναι ο 20χρονος, δανεικός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάρλος Στράντμπεργκ, που έχει σκοράρει 7 φορές σε 11 ματς και 16χρονος(!), Αλεξάντερ Ισάκ, που έχει 3 τέρματα σε 11 εμφανίσεις. Εναλλακτική επιλογή είναι οι Άβντιτς και Μαρκάνεν, που ακόμα δεν έχουν σκοράρει.

Παράλληλα, με τον Ετούχου να είναι ακόμα ανέτοιμος λόγω τραυματισμού (αναμένεται να είναι έτοιμος στα ματς με τον Παναθηναϊκό), ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει προσοχή στον Ιρακινό… Κριστιάνο Ρονάλντο (όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του), Αχμέντ Γκάνι, που καλύπτει κυρίως την αριστερή πτέρυγα.

Η περσινή ενδεκάδα:

4-4-2: Κάλγκρεν – Χάουκσον (στο ματς της Σουηδίας έπαιξε ο Πάβεϊ), Κάρλσον, Σάντμπεργκ, Γιόχανσον (με τον Ατρόμητο έπαιξε ο Άλεξ) – Μπλόμπεργκ, Οφόρι, Ετούχου, Ισιζάκι – Γκοϊτόμ, Μπανγκουρά

Η φετινή ενδεκάδα:

4-4-2: Κάλγκρεν – Χάουκσον, Κάρλσον, Χούιβελντ, Γιόχανσον – Ισιζάκι, Οφόρι, Σαλέτρος (Ισιζάκι, Ετούχου), Γιασίν – Στράντμπεργκ, Ισάκ (Άβντιτς)

πηγή: sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News