Η χημεία Λέτο – Μπεργκ και το «αύριο» του Παναθηναϊκού

Η χημεία Λέτο – Μπεργκ και το «αύριο» του Παναθηναϊκού

Για τον Σεμπάστιαν Λέτο να μην τα πολυλογούμε ξανά. Ο Αργεντινός διαψεύδει τους βιαστικούς και ειδήμονες που τον έβγαλαν παλαίμαχο πριν καλά – καλά τον δουν στο γήπεδο.

Ο «Σέμπα» όχι μόνο δεν είναι τελειωμένος, αλλά αποδεικνύει ότι παραμένει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που χρειαζόταν και χρειάζεται, θα πω εγώ, ρυθμό. Το απέδειξε και χθες. 

[ads2]

Μπορεί να μη σκόραρε, όσο κι αν το ήθελε, αλλά έβγαλε τρεις ασίστ στον διαστημικό, Μάρκους Μπεργκ, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, «χόρεψε» ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του και παραλίγο να σημειώσει ένα καταπληκτικό γκολ, με ωραία φαλτσαριστό σουτ από τα πλάγια. Όχι, δεν αποθεώνουμε. Απλά καταγράφουμε την πραγματικότητα. Κι αυτή λέει ότι ο Λέτο είναι εδώ και με σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι θα γίνει ακόμη καλύτερος, θα παίζει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. 

Ενας Λέτο που έχει αναπτύξει μια τρομερή ποδοσφαιρική σχέση με τον Μπεργκ. Ο Σουηδός βρήκε ξανά αυτό που ήθελε. Ένα… ταίρι, δηλαδή, στην επίθεση, με τον οποίο θα συνεννοείται σχεδόν με κλειστά μάτια. Και αν ο Πανθρακικός είναι μια πολύ αδύναμη ομάδα, στην οποία ο καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα, Μάρκους έβαλε 5 γκολ «πιάνοντας» Βαζέχα και Βλάοβιτς, οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτή τη χημεία των δυο αρχίσαμε να τη βλέπουμε εδώ και δυο – τρία ματς… 

Στον Παναθηναϊκό του «αύριο», οι δυο τους θα αποτελέσουν τα πρώτα βιολιά. Αν ο Μπεργκ μείνει (ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να φύγει από εδώ, μετά και τη νέα εγκυμοσύνη της συζύγου του) και με τον «Σέμπα» ακόμη καλύτερο με τη δουλειά που θα γίνει στις προπονήσεις του καλοκαιριού, τότε μπορούμε να δούμε σπουδαία πράγματα απ’ αυτό το δίδυμο την επόμενη χρονιά. Μια χρονιά, στην οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν φέτος, να αποκτηθούν 3-4 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που θα ανεβάζουν ποιοτικά την ομάδα και το «τριφύλλι» να κάνει εξ’ αρχής ότι δεν κατάφερε φέτος. Να διεκδικήσει με αξιώσεις όλους τους στόχους του.

Υ.Γ1Για τα πλέι οφ έχουμε να πούμε αρκετά τις επόμενες μέρες. Λόγω ειδικού βάρους, λόγω συγκυρίας, προϊστορίας και καλύτερου, κατ’ εμέ, ρόστερ, ο Παναθηναϊκός μπαίνει ως φαβορί. 

ΥΓ2: Στο δίδυμο Λέτο – Μπεργκ και τα όσα κάνουν, σημαντική συνεισφορά έχει ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός έχει την ικανότητα να αξιοποιεί την παρουσία των δυο και αναμφίβολα πρόκειται για παίκτη που επιβάλλεται να παίρνει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του.

Spoetdm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News