Χεζόνια: Οι 5 ομάδες, το ντόμινο και η πιθανότητα να παραμείνει στον Παναθηναϊκό

Ουκ άξιον το κλέμμα της αγρυπνίας...

Σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας, ο Μάριο Χεζόνια βρίσκεται σε επαφή με πέντε ομάδες, τη στιγμή που η χαραμάδα για Παναθηναϊκό δεν εχει κλείσει και ένα ντόμινο, μπορεί να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το sdna.gr:

Ο 26χρονος Κροάτης στην επιστροφή του στην Ευρώπη «έγραψε» πολύ καλά νούμερα και απέδειξε πως μπορεί να είναι πρωταγωνιστής στην Euroleague. Σε οκτώ εμφανίσεις είχε 14,4 πόντους κατά μέσο όρο μαζί με 2,5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα ανά ματς. Οι παραπάνω αριθμοί σε συνδυασμό με το βιογραφικό του έφεραν ορισμένες ομάδες στο… κατώφλι του, καθώς και του μάνατζέρ του, Κρις Χιλ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Χιλ ασχολείται με όλα όσα αφορούν τον παίκτη: συμβόλαια, διαφημίσεις, προπονήσεις, διατροφή και πολλά ακόμα. Βρίσκεται από πίσω του έχοντας έναν πολύ κομβικό ρόλο, αλλά δεν είναι ένας «καθαρός» ατζέντης. Γι’ αυτό και ο Χεζόνια έγραφε πριν μερικές εβδομάδες στο Twitter πως δεν έχει agent.

Στην πόρτα του Χεζόνια, λοιπόν, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πέντε ομάδες από το ΝΒΑ και την Ευρώπη. Το γεγονός πως ο παίκτης δεν έχει αποδεχτεί καμία από τις προτάσεις ακόμα και δεν έχει υπογράψει πουθενά, δείχνει πως εξακολουθεί να… αμφιταλαντεύεται.

Η Ούνικς Καζάν, που «παίζει» έντονα στα ρεπορτάζ για το μέλλον του «Σούπερ Μάριο», πράγματι αποτελεί μια σοβαρότατη επιλογή. Ωστόσο, δεν είναι το Νο. 1 φαβορί, ούτε έχει εξασφαλίσει την υπογραφή του ποιοτικού φόργουορντ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και το τοπίο δεν έχει ξεδιαλύνει πλήρως. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο τις επόμενες ώρες, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει.

Αντιθέτως, η Μπάγερν Μονάχου, που επίσης έχει «ακουστεί», φαίνεται πως δεν βρίσκεται στην… κούρσα της απόκτησής του. Επίσης, η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να κάνει χρήση της option που είχε και να τον κρατήσει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αλλά δεν το έκανε και όλα δείχνουν πως δεν θα κινηθεί για εκείνον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως τονίσαμε παραπάνω, ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει στο τωρινό κάδρο, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, στις 29 Ιουλίου. Η πλευρά του παίκτη θεωρεί πως κατά 99% το «κεφάλαιο Παναθηναϊκός» έχει κλείσει, τουλάχιστον για το καλοκαίρι του 2021. Όμως, αυτό ενδέχεται να αλλάξει σε ένα… ακραίο ντόμινο εξελίξεων.

Μόνο ένα ντόμινο θα μπορούσε να οδηγήσει σε… αναζωπύρωση

Κατά κάποιον τρόπο, θα μπορούσε να πει κανείς πως έχουμε μπροστά μας μια «λανθάνουσα περίοδο», όπως σημείωσε εύστοχα και ο κόουτς Πρίφτης στη συνέντευξή του. Το τάιμινγκ είναι τέτοιο που ούτε ο Παναθηναϊκός μπορεί να κοιτάει τον παίκτη, ούτε ο Χεζόνια την ομάδα. «Προφανώς εμείς, θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Όταν εμείς κοιτάμε κάποιους παίκτες, μπορεί να μην κοιτούν εμάς. Κοιτούν το συμφέρον τους, ένα υψηλότερο συμβόλαιο ή μία ομάδα με υψηλότερα αγωνιστικά δεδομένα. Αυτή η περίοδος, είναι μία περίοδος που παίζεις με την υπομονή σου. Είναι και μία περίοδος ρίσκου, γιατί μπορεί να περιμένεις χωρίς αίσια κατάληξη, γιατί μπορεί να μην έχεις επιλογές και να είσαι πιο περιορισμένος. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο με όλες τις ομάδες. Είναι πολύ σημαντική αυτή η περίοδος για το πως θα τη χειριστείς», ανέφερε ο 53χρονος προπονητής περιγράφοντας μια γενικότερη κατάσταση στην αγορά.

Από πού προκύπτει αυτή η… χαραμάδα επιστροφής του Χεζόνια, αυτό το 1% που αναφέραμε παραπάνω; Θα μπορούσε να προκύψει -μόνο- από ένα ντόμινο εξελίξεων. Άλλωστε, η αγορά είναι τόσο ρευστή, που ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με αυτά τα «ντόμινο» το φετινό καλοκαίρι (όπως έγινε νωρίτερα και Στο συμβόλαιο του 27χρονου ηγέτη με τους «πράσινους» υπάρχει NBA out και για φέτος και για του χρόνου. Κανείς, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να αποκλείσει μια νέα επαφή με τον Χεζόνια σε περίπου τρεις εβδομάδες, αν έχουν γίνει τα τρία παρακάτω πράγματα:

– Αν αποχωρήσει ο Ιωάννης Παπαπέτρου για το ΝΒΑ.
– Αν δεν έχει υπογράψει πουθενά αλλού ο Μάριο Χεζόνια μέχρι τότε.
– Αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει στην αγορά αυτό που ψάχνει.

Προφανώς, με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, ούτε θέλουμε να αναλύουμε και να παρουσιάζουμε κάθε πιθανό (ή απίθανο) σενάριο. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε πως με τα τωρινά δεδομένα, η επιστροφή του Χεζόνια στον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι είναι αδύνατη. Όμως, οι αρκετές προτάσεις που έχει στα χέρια του ο παίκτης και το «μπερδεμένο» τοπίο (μέσα και εξώ από το ΟΑΚΑ), τον κάνουν να αμφιταλαντεύεται και να μην παίρνει ακόμα κάποια οριστική απόφαση.

Το θέμα θα θεωρείται λήξαν μόνο όταν ο Χεζόνια βάλει την υπογραφή στο επόμενο συμβόλαιό του και ανακοινωθεί από την επόμενη ομάδα του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News