Χελάκης: «Το θέμα είναι πως περνάς τη Σλάβια - Άλλη συζήτηση θα κάναμε αν ο ΠΑΟ...»

Χελάκης: «Ξεχαρβαλωμένος Παναθηναϊκός με Σλάβια - Να προσεύχεται ο Ιβάν να...»

Η δημοσιογράφος Γιώργος Χελάκης σχολιάζει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια πράγας!

Αναλυτικά όσα γράφει στη Sportday:

Το θέμα είναι πως περνάς τη Σλάβια. Μια ομάδα που έχει… γράψει χιλιόμετρα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και παρά τις κάποιες αποχωρήσεις εξακολουθεί να είναι συμπαγής και δυσκατάβλητη. Άλλη συζήτηση θα κάναμε αν ο Παναθηναϊκός είχε ξεμπερδέψει σχετικά νωρίς με τις μεταγραφές του και πήγαινε για το πρώτο παιχνίδι στην Πράγα με πλήρη εξοπλισμό.

Τώρα, όχι μόνο δε συμβαίνει αυτό αλλά βασικοί του παίκτες πάνε με ελάχιστες προπονήσεις εξαιτίας μιας ίωσης που τους ταλαιπώρησε. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν ο Γιοβάνοβιτς να παρουσιάσει μια σύνθεση ανάγκης με παίκτες που πιθανότατα δε θα χρησιμοποιούσε, αν η ομάδα του δεν… αιμορραγούσε χάνοντας βασικά στελέχη και δεν καθυστερούσε στην αναπλήρωσή τους.

Όλα αυτά γράφονται διότι η κλήρωση στα πλέι οφ, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί, είναι ευκολότερη απ’ αυτή στον τρίτο προκριματικό γύρο. Με άλλα λόγια, με πρόκριση επί της Σλάβια ανοίγει ο δρόμος για να μπει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Κονφερενς Λιγκ.

Αντίθετα με τους «πράσινους», ο Άρης εφόσον πετύχει πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα έχει ακόμα δυσκολότερο έργο πέφτοντας πάνω στη γαλλική Νις. Είναι αλήθεια πως η κληρωτίδα γύρισε την πλάτη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, για τον Άρη έχει σημασία να περάσει τους Ισραηλινούς και να φτάσει στα πλέι οφ. Πέραν του ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, ο Άρης θα κερδίσει εμπειρίες που του είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News