Χελάκης: «Μεγαλώνει η διαφορά του ΠΑΟ, αν και δεν παίζει ελκυστική μπάλα»

Χελάκης για Μπερνάρ: "Κάτω από ομαλές συνθήκες... θερμοκρασίας δύσκολα θα ερχόταν"

Ο Γιώργος Χελάκης ανέφερε μέσω της εφημερίδας «Sportday» ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να μεγαλώνει τη διαφορά από τους διώκτες του, ωστόσο δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο που να το δικαιολογεί.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Την πρώτη χρονιά του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα χάθηκε σχετικά νωρίς. Ωστόσο, ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο του Φαλήρου και χειροκροτούσε την ομάδα για το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιζε. Η ΑΕΚ χάνει βαθμούς κι απομακρύνεται από την κορυφή, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που συνεχίζει με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, έστω κι αν η μπάλα που παίζει δεν είναι τόσο ελκυστική, όσο της Ένωσης. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό της πρώτης χρονιάς του Μαρτίνς είναι ότι οι οπαδοί του είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το πρωτάθλημα είχε χαθεί.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι οπαδοί θεωρούν ότι με τέτοια απόδοση, η ομάδα τους θα διεκδικήσει και θα πάρει το πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, αντί να μικραίνει η βαθμολογική διαφορά, εκείνη μεγαλώνει. Εδώ είναι που μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα. Κατά πόσο ο οπαδός της Ένωσης είναι διατεθειμένος να περιοριστεί στο καλό ποδόσφαιρο αν το πρωτάθλημα χαθεί; Ειδικά μάλιστα όταν οι τίτλοι δεν περισσεύουν. Όταν χάνει (αν το χάσει) το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και δεν το παίρνεις εσύ, τότε μοιραία μπαίνει το μικρόβιο της αμφιβολίας για το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα το καταφέρεις».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News