Χελάκης: «Άνευρος Παναθηναϊκός - Δεν άξιζε κάτι περισσότερο από το ματς»

Χελάκης για Μπερνάρ: "Κάτω από ομαλές συνθήκες... θερμοκρασίας δύσκολα θα ερχόταν"

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Χελάκης, σχολίασε μέσω της εφημερίδας «Sportday» τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια κόντρα στον Παναθηναϊκό στο αθηναϊκό ντέρμπι στην «OPAP Arena». Το γκολ του Πινέδα έπειτα από μια πολύ περίεργη φάση ήταν κι αυτό που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα του παιχνιδιού και σίγουρα αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Χελάκης, σχολίασε το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, λέγοντας πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη κι άξιζε περισσότερο τη νίκη. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό στάθηκε στο γεγονός ότι ήταν άνευρος και με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι από το παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Έσπασε το αήττητο από μία κρύα φάση. Από ελεύθερο του διαιτητή. Στοίχησε στον πρωτοπόρο η στιγμιαία αδράνεια, η ετοιμότητα του Αραούχο να περάσει την μπάλα με το κεφάλι μέσα στην περιοχή, όπου έτρεξε ο Πινέδα και η ατυχία του Μπρινιόλι, που την είδε να περνάει μέσα από τα πόδια του. Ωστόσο η συνολική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν άξιζε για πολύ περισσότερα από το δοκάρι του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις. Ήταν άνευρος, με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού που αιφνιδίασε την ΑΕΚ πιέζοντας ψηλά. Όταν οι «Ενωσίτες» ξεπέρασαν τον αιφνιδιασμό, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά οι απουσίες του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν καθαρές φάσεις για γκολ.

Η νίκη τους είναι σε γενικές γραμμές δίκαιη και βάζει… φωτιά στο πρωτάθληα, φέρνοντας σε θέση διεκδίκησης εκτός από τους ίδιους, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Το ματς είχε ένταση, αλλά δεν είχε ποιότητα. Ακόμα και με ελλείψεις, η ΑΕΚ είχε να φέρει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Τσούμπερ και ο Πάολο Φερνάντες. Ο Γιοβάνοβιτς για να φτάσει στην ισοφάριση έφερε τον Βαγιαννίδη και τον Τσοκάι. Το πρόβλημά του χρήζει άμεσης αντιμετώπισης διότι το πιο πιθανό είναι να ξαναβρεθεί στην ίδια θέση».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News