Χατζηβρέττας: «Για αυτό υπάρχει η πολύ μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού»

Χατζηβρέττας: «Για αυτό υπάρχει η πολύ μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού»

Ο Νίκος Χατζηβρέττας θα τιμηθεί απόψε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για την προσφορά του στο σύλλογο.

Ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τους πράσινους παραχώρησε συνέντευξη στο sdna.gr και μίλησε για το τρίτο παιχνίδι της σειράς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά:

«Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα. Οι άνθρωποι είχαν αυτή την ιδέα. Είναι πολύ τιμητικό για εμένα. Είναι μία πραγματικότητα πως ο Παναθηναϊκός λειτουργεί ως οικογένεια, κάτι που αποτυπώνεται και στο παρκέ. Για να μπορέσει μία ομάδα να κατακτήσει τρόπαια, τίτλους και να έχει συνέχεια πρέπει να έχει όλα τα στοιχεία σε υψηλό επίπεδο από παίκτες και προπονητές ως και την διοίκηση. 

Πάνω από όλα όμως πρέπει να είναι μία οικογένεια. Υπάρχουν έντονες και δύσκολες στιγμές. Όλο αυτό δυναμώνει μία κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει στον χρόνο και είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί οι άνθρωποι που διοικούσαν και διοικούν την έχουν ως προέκταση της οικογένειάς τους και αυτό περνάει σε όλο το τμήμα. Για αυτό υπάρχει η πολύ μεγάλη δύναμη».

Αρκεί όμως αυτή η αύρα και το «καυτό» ΟΑΚΑ ώστε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης; «Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε και βρέθηκε στα πλέι οφ σε μία καλή πορεία συγκριτικά με το πώς είχε αρχίσει την σεζόν. Παίζει με την τρίτη ομάδα στην κατάταξη σε μία αναμέτρηση δύο μεγάλων κλαμπ. Η Ρεάλ έχει σημαντικό προβάδισμα αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ξέρουμε όλοι ότι ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα, προσωπικότητα και μεγάλο παρελθόν. Όλο αυτό ενισχύει την νοοτροπία των παικτών και νομίζω ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση».

Εξάλλου, όπως τονίζει ο Νίκος Χατζηβρέττας, μερικές φορές η τακτική δεν είναι σε πρώτο πλάνο, παρά το πάθος και το συναίσθημα υπερισχύουν. «Για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η πίστη και ενέργεια που θα βγάλεις από την βοήθεια του κόσμου. Ειδικά σε αγώνες πλέι οφ νικάς εφόσον έχεις λιγότερα λάθη και βγαίνεις πρώτος πάνω στην μπάλα, στην διεκδίκηση του ριμπάουντ. Σίγουρα παίζει ρόλο η τακτική αλλά χρειάζεται η θέληση και τα μικρά πράγματα που σε κάνουν νικητή».

Κλείνοντας, η κουβέντα «μεταφέρθηκε» στην νέα ενασχόληση του βετεράνου άσου. Η Ακαδημία της ΔΕΚΑ μυεί τους νέους αθλητές στον χώρο του μπάσκετ, εφοδιάζοντάς τους με όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν την δική τους καριέρα.

«Από την στιγμή που σταμάτησα το μπάσκετ έχω επικεντρωθεί στο αναπτυξιακό κομμάτι του αθλήματος με παιδιά από νεαρές ηλικίες σε όλη την διαδικασία μέχρι να μεγαλώσουν. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον τόπο που μεγάλωσα, τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, και προσφέρω στον αθλητισμό. Μαζί με τους συνεργάτες έχουμε κάνει μία καλή προσπάθεια. Τα παιδιά έρχονται με ευχαρίστηση στο γήπεδο για να δουλέψουν και να γίνουν καλοί παίκτες και σωστοί χαρακτήρες. Από τότε που έπαιζα δεν είχα σκεφτεί την προπόνηση σε ανδρικό επίπεδο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο και βρίσκεται συνέχεια στα κόκκινα. Ισχύει και εδώ αυτό αλλά είναι άλλοι στόχοι και άλλη σκέψη στο πώς διαχειρίζεσαι τα πράγματα. Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Είναι εξίσου σημαντικό με έναν προπονητή σε υψηλό επίπεδο για την δουλειά με ζήλο και θέληση γιατί τα πράγματα χτίζονται σε μικρή ηλικία. Σε όλα τα επίπεδα έχεις ρόλο παιδαγωγού γιατί πρέπει να εντάξεις σε ένα σύνολο διαφορετικές προσωπικότητες και να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν». 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News