Χαραλαμπίδης: «Δυσεύρετοι οι πλέι μέικερ, χωρούν Παπαπέτρου - Χεζόνια!»

Χαραλαμπίδης: «Δυσεύρετοι οι πλέι μέικερ, χωρούν Παπαπέτρου - Χεζόνια!»

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να αποκτήσει point guard αναφέρθηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος τόνισε ότι Παπαπέτρου και Χεζόνια μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6:

-τη σεζόν: «Ήταν μια δύσκολη σεζόν και για τα παιδιά και για το σταφ, αλλά τελειώσαμε όπως έπρεπε. Ξεπερνώ τη σωματική καταπόνηση που είναι δεδομένη για τα παιδιά που αγωνίζονται, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό το κομμάτι του πάγκου. Είναι πολυπαραγοντικό, πρέπει να διαχειρίζεσαι πολλές καταστάσεις. Δεν ήταν έτσι όπως το είχα στο μυαλό μου όταν ξεκίνησα την προπονητική»

-το αν ήταν εύκολη η υπόθεση του νταμπλ: «Το κακό με όλο αυτό ήταν ότι το μίνιμουμ της επιτυχίας ήταν το αυτονόητο, κάτι που ασκούσε πίεση. Τους αξίζαμε τους τίτλους. Καμιά φορά αυτό το ‘’πρέπει’’ ασκεί μια πίεση. Κάναμε καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και κατακτήσαμε τους δύο τίτλους. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι ήταν και μια μεταβατική χρονιά για τον Παναθηναϊκό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς».

-τη συνεργασία με Διαμαντίδη και Αλβέρτη: «Το να μπαίνεις σε έναν χώρο και να λες καλημέρα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους είναι ευλογία. Δεν μπορείς να ζητάς διαφορετικές συνθήκες από αυτές. Είναι μπασκετικό το κλίμα».

-τη γεύση που αφήνει η πορεία του Παναθηναϊκού στη EuroLeague: «Δεν είναι καν γλυκόπικρη. Η ομάδα κουβαλάει το παρελθόν της, κάτιπου επιβαρύνει τα παιδιά. Είχαμε σκαμπανεβάσματα και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι φετινοί πρωταγωνιστές ήταν σε δεύτερο ρόλο τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, όμως, βγήκαν μπροστά. Υπήρχαν παιχνίδια όπως αυτό με την Μπαρτσελόνα που χάσαμε στην παράταση ή με τη Ρεάλ Μαδρίτης με τις δύο παρατάσεις που δείξαμε χαρακτήρα. Αυτά τα κομμάτια πρέπει να τα πάρουμε και να χτίσουμε πάνω τους».

-το αν η υπόθεση απόκτησης πλέι μέικερ έφταιξε για το βήμα παραπάνω που δεν έγινε: «Μεγάλη κουβέντα. Ρισκάραμε στην αρχή της χρονιάς περιμένοντας παιδιά, τα οποία θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαν να έρθουν όπως ο Λαπροβίτολα και Μπράουν. Από εκεί και πέρα όλο αυτό που στήθηκε ήταν το καλύτερο δυνατό για εκείνη τη στιγμή. Πρόκειται για πολύ νευραλγική θέση που καθορίζει παιχνίδια. Είναι δυσεύρετοι οι πλέι μέικερ στην Ευρώπη, μια θέση με λειψανδρία».

-για το αν χωρούν μαζί οι Παπαπέτρου και Χεζόνια: «Όλοι οι καλοί χωρούν. Πρόκειται για δύο παιδιά, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί αθλητές και ώριμοι ως άνθρωποι. Μπορούν να χωρέσουν, όταν υπάρχει ένα αγωνιστικό κομμάτι που να το στηρίζει όλο αυτό και να μπορεί να το προωθήσει, να υπάρχουν παίκτες ανάλογοι δίπλα τους. Δεν μπορώ να πω εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να χωρέσουν. Ναι έχουν διαφορές. Ο Μάριο προέρχεται από χρόνια απουσίας από την Ευρώπη. Έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, είναι θέμα χρόνου να προσαρμοστεί».

-την αλλαγή προπονητή και την αντικατάσταση του Βόβορα με τον Κάτας: «Όλη αυτή η πίεση και όλο αυτό το καινούργιο που έφερναν οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετά δύσκολο. Όταν έφυγε ο κόουτς Βόβορας είχαμε κάνει την πρώτη μας μεγάλη ήττα από το Λαύριο. Ως οργανισμός δεν μπορέσαμε να το αφομοιώσουμε. Θεωρώ ότι έγινε για να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Ο κόουτς Κάτας έφερε δύσκολα πράγματα σε ό, τια αφορά την ομάδα. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να βλέπει διαφορετικά πράγματα μέσα στη σεζόν. Ο τρόπος που αγωνίζονται οι ομάδες του Κάτας θέλει πολύ χρόνο».

-τον κόουτς Κάτας: «Είναι ένας εκπληκτικός τύπος. Το ξέρει και ο ίδιος ότι αδικείται από την εικόνα του. Είναι απίστευτα ευγενικό παιδί, καλοσυνάτος. Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτο χιούμορ, η συνύπαρξη στα γραφεία είναι εκπληκτική».

-τις ακαδημίες: «Έχω δει παιδιά να σταματούν τον αθλητισμό, επειδή αλλοιώθηκε η καθημερινότητά τους λόγω της πανδημίας. Είναι σημεία των καιρών. Πρέπει να δοθεί μάχη και έχει δοθεί ήδη για να ανοίξουν και οι ακαδημίες. Για τα εφόδια που παίρνουν τα παιδιά. Μου αρκεί που όταν θα μεγαλώσουν και θα πάνε στο γήπεδο δεν θα βρίζουν».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News