Χαντάβα: «Θα το δείτε! Είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από την Τενερίφη»

Παναθηναϊκός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ

Αισιόδοξη για την πρόκριση στα ημιτελικά της Ευρώπης εμφανίζεται η Ευαγγελία Χαντάβα.

Αποσπάσματα από τα όσα ανέφερε στο «deportes24»:

Για το παιχνίδι με την Λαγκούνα:

«Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πάρα πολύ δύσκολη, γιατί με την κακοκαιρία «Ελπίδα» και τον κορονοϊό δεν έκανε όλη η ομάδα δύο μέρες προπόνηση. Μετά τα κορίτσια έλειπαν από την Κυριακή και δεν ήταν παρούσες στο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και θα κάναμε τα πάντα για να πάρουμε ένα πολύ σημαντικό πόντο, όπως και έγινε. Θεωρώ προσωπικά ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και με 3-1. Ειδικά στο 4ο σετ ήμασταν μπροστά, αλλά σε μια αλλαγή θέσης χάσαμε αρκετούς πόντους. Από εκεί και πέρα πάμε στην Ισπανία σίγουρα για το διπλό με όλη την ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτες στην βαθμολογία, 7 πόντους μπροστά από τον δεύτερο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αν μου έλεγαν ότι με αυτές τις ομάδες και έτσι όπως φτιάχτηκαν φέτος θα είμαστε στην κορυφή με τόσο μεγάλη διαφορά, θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά το καταφέραμε. Όσον αφορά το κύπελλο που κληρωθήκαμε με τον Ολυμπιακό, εγώ ήμουν μια εβδομάδα πριν με κορονοϊό μαζί με την Χατζηευστρατιάδου και μόλις είδαμε την κλήρωση αγχωθήκαμε, κάτι που είναι λογικό. Δόξα τω θεώ όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε στο «Μελίνα Μερκούρη» ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Φέτος, έχουμε δέσει πάρα πολύ μεταξύ μας. Πρώτη φορά είμαι σε μια ομάδα που είναι πραγματικά σαν οικογένεια και νομίζω αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα που έχουμε φέρει. Όλα τα δύσκολα παιχνίδια που παίξαμε μας έδεσαν πιο πολύ, γιατί αυτά είναι στην ουσία αυτά που σε δένουν. Σίγουρα, η ήττα που έγινε στην Ευρώπη με την Λαγκούνα δεν μας πτοεί, διότι ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε δυνατά».

Τι μήνυμα θες να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού, για το παιχνίδι με την Λαγκούνα στην Ισπανία;

«Θέλω να ξέρουν όλοι οι οπαδοί μας ότι δεν τα παρατάμε. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτήν την φάση στον πρώτο γύρο με την Οστράβα, που είχαμε χάσει εκτός το πρώτο παιχνίδι και ήρθαμε εδώ και κερδίσαμε 3-0. Είμαι σίγουρη ότι μέσα στην Τενερίφη θα το πάρουμε το “διπλό” και μαζί την πρόκριση. Είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα και θα το δείτε την επόμενη Τετάρτη».

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού:

«Δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο ρίγος, όταν παίρνουμε πόντο και να βλέπουμε όλη την κερκίδα να σηκώνεται. Πραγματικά σου δίνει ένα κίνητρο να δώσεις ακόμα παραπάνω από αυτό που μπορείς και ας μην έχεις δυνάμεις, όταν βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να προσπαθούν να σε ωθήσουν, εμψυχώνεσαι. Είναι ένα άλλο συναίσθημα και θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που παίζει για αυτή την ομάδα. Επίσης, είναι συγκινητικό που ακόμα και να μην φέρεις νίκη θα σε στηρίξουν με πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έρχεται και μας στηρίζει».

Ποιοι είναι οι φετινοί σου στόχοι;

«Φέτος είμαι αποφασισμένη να πάρω τίτλους. Λόγω του ότι ήμουν στο εξωτερικό, δεν έχω πολλά Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδος, οπότε είμαι πολύ “διψασμένη”. Θέλω πάνω από όλα για την ομάδα αυτή η χρονιά να μην πάει χαμένη».

Η αλήθεια είναι πως φαίνεσαι και στον αγώνα, πανηγυρίζεις τον πόντο πολύ έντονα..

«Το πάθος είναι γενικά κάτι που είχα. Το αγαπάω πάρα πολύ αυτό το άθλημα και αυτό που κάνω. Μου αρέσει πάρα πολύ η προπόνηση και ειδικά ο αγώνας για μένα είναι… σόου. Δηλαδή θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έρχεται να μας δει και αφού βλέπω πως του αρέσει, δίνω το κάτι παραπάνω».

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα και πως τις διαχειρίζεται ένας αθλητής.

«Αρχικά, όταν παίζεις σε ένα μεγάλο σωματείο, όπως ο Παναθηναϊκός, πρέπει να φέρνεις αποτελέσματα. Ειδικά όταν μια ομάδα φτιάχνεται από την αρχή με αυτόν τον σκοπό, όπως είναι η φετινή. Καλώς ή κακώς, σε σωματεία όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούν όλες οι παίκτριες να υποστηρίξουν στο 100%, δηλαδή θέλει γερά νεύρα, να πεισμώνεις, να παλεύεις για την θέση σου, διότι είναι πολύ ανταγωνιστικό το επίπεδο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News