Champions League: «Παρέα» με Παναθηναϊκό η Μάντσεστερ Σίτι!

Champions League: «Παρέα» με Παναθηναϊκό η Μάντσεστερ Σίτι!

Η… πρωτάρα Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε στο Ντραγκάο από την Τσέλσι με 1-0 (με σκόρερ τον Χάβερτς) και ανήκει πλέον, στις ομάδες με ένα χαμένο τελικό Champions League στην ιστορία τους, όπως ο Παναθηναϊκός, εδώ και πενήντα – παρά τρεις ημέρες – χρόνια!

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα, αν και στη θεωρία το… φαβορί, δεν κατάφεραν να κερδίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, την Τσέλσι, αλλά αυτή τη φορά σε τελικό Champions League.

Οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν τη δεύτερη κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» στην ιστορία τους, κερνώντας τη Σίτι το φαρμάκι του «0-1» σε τελικούς!

Έναν αποτυχημένο τελικό έχει και ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1970-1971, όταν και δεν κατόρθωσε να κερδίσει τον Άγιαξ στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Στην ίδια λίστα βρίσκονται ακόμη, οι Φιορεντίνα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Παρτιζάν, Λιντς, Σεντ Ετιέν, Γκλάντμπαχ, Κλαμπ Μπριζ, Μάλμε, Ρόμα, Σαμπντόρια, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μονακό, Άρσεναλ, Τότεναμ και Παρί Σεν Ζερμέν.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στους τρεις τελευταίους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «φρέσκες» σε τελικούς ομάδες αποτυγχάνουν (2019 Τότεναμ, 2020 Παρί Σεν Ζερμέν, 2021 Μάντσεστερ Σίτι).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News