Bundesliga : έτοιμη να παραδώσει τα ηνία η Μπάγερν

prognostika-germania

Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και εμείς όπως κάθε φορά εξάλλου θα έχουμε την δυνατότητα να σας προτείνουμε πάντα απ’ το κουπόνι του Πάμε Στοίχημα τις προβλέψεις μας απ’ τον ιστοχώρο μας, τις οποίες με λίγο τύχη θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε και να οδηγηθείτε στο πολυπόθητο ταμείο που μάλιστα είναι αναγκαίο, ειδικά την παρούσα περίοδο, καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και τα έξοδα όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι αυξημένα.

Ώρα όμως να περάσουμε στο σημερινό μας θέμα, το οποίο πιστεύω αρκετοί από σας θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον, καθότι θα κάνουμε λόγο για ένα εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη και τώρα, αλλά και διαχρονικό.

Μετά το Ισπανικό πρωτάθλημα το οποίο το εξετάσαμε στο προηγούμενο άρθρο, ας πάμε τώρα να δούμε το τι συμβαίνει στη Γερμανική Bundesliga, τα φαβορί για το τίτλο, τις ομάδες που θα διεκδικήσουν κάποιο Ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και τις πλέον σοβαρές “υποψηφιότητες” περί του υποβιβασμού.

Ας ξεκινήσουμε με την μεγάλη έκπληξη ως τώρα που είναι και πρωτοπόρος στην βαθμολογία! Αναφερόμαστε ασφαλώς στην νεοφώτιστη Λειψία που ήρθε απ’ την δεύτερη κατηγορία και όμως με μία δαιμονιώδη θα μπορούσε να πει κανείς εμφάνιση που έχει δείξει ως τώρα βρίσκεται πρώτη με 27 βαθμούς έχοντας αφήσει πίσω 3 πόντους το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο που λέγεται Μπάγερν Μονάχου.

Η Λειψία, η οποία δεν έχει ήττα ως τώρα, ενώ σε 11 παιχνίδια μετράει 8 νίκες και 3 ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 23-9. Παρόλο που η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει κάποιον παίχτη “σούπερ σταρ” και καλά καλά δεν διαθέτει ούτε έναν ποδοσφαιριστή που να ναι διεθνώς γνωστός στο ευρύ κοινό έχει καταφέρει με συγκροτημένη παρουσία ως τώρα να βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το αν θα συνεχίσει να κάνει ανάλογη πορεία και στην συνέχεια του πρωταθλήματος είναι ένα ερώτημα που μόνο ο χρόνος μπορεί μετά βεβαιότητος να το απαντήσει. Πάντως, μετά την περσινή επιτυχία της Λέστερ έχω την αίσθηση πως πλέον τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Μακάρι να δούμε μια ανάλογη επιτυχία και στην Bundesliga, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάπως μονότονη όχι μόνο επειδή κατακτάει συνεχώς το τίτλο η Μπάγερν, αλλά επειδή και η μόνη ομάδα που κάπως την ανταγωνίζεται είναι η Ντόρτμουντ και ίσως έφθασε ο καιρός πλέον να διαφοροποιηθεί αυτό.

Συνεχίζουμε με τους Βαυβαρούς της Μπάγερν. Η ιστορία της εν λόγω ομάδας τα τελευταία χρόνια είναι κάπως περίεργη. Τι εννοώ; Θα γίνω αμέσως σαφής: Σίγουρα, έχει ένα υλικό που αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες, όμως στην Ευρώπη τα 3 τελευταία χρόνια έχει αποκλειστεί στα ημιτελικά απ’ τις 3 κορυφαίες Ισπανικές ομάδες (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο), ενώ το πρωτάθλημα τα 4 τελευταία έτη το παίρνει μετά περισσής άνεσης και σπανίως της στερεί κανα κύπελλο η Ντόρντμουντ ή η Βόλφσμπουργκ.

Η συνήθης τακτική της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι είναι να παίρνει εξαιρετικούς παίχτες απ’ τις ανταγωνίστριες ομάδες του Γερμανικού ποδοσφαίρου αποδυναμώνοντας τες, με ασφαλώς κύριο αποδέκτη αυτού του “εγχειρήματος” την Μπορούσια, την οποία την έχει “στερέψει” τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταφέρει να υπάρχει μία Bundensliga ουδόλως ανταγωνιστική.

Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει έστω και σε μικρό βαθμό, καθότι στην Ευρώπη δεν τα πάει και ιδιαίτερα καλά, καθώς παρότι εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League προ ολίγων ημερών δέχτηκε μία ήττα σοκ απ’ την άσημη Ροστόφ (έχει και μία ακόμα ήττα απ’ την Ατλέτικο), ενώ την προηγούμενη αγωνιστική είχε και την πρώτη ήττα της επί Γερμανικού εδάφους όταν έχασε 1-0 απ’ την Ντόρντμουντ με το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, στο οποίο μερίδιο ευθύνης έφερε και ο Νόιερ, καθότι δεν έπεσε καν κάνοντας έστω μία προσπάθεια για να αποτρέψει το γκολ.

Καθώς λοιπόν είναι φανερό πως με 2 συνεχόμενες ήττες, η ομάδα του Μονάχου βιώνει κάποια εσωτερική κρίση και με την Λειψία να είναι 3 βαθμούς μπροστά της και εκείνη στους 24 να νοιώθει καυτή την ανάσα της Ντόρτμουντ, αν δεν προσέξει θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ας περάσουμε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ τώρα: Είναι μια ομάδα που σίγουρα φτιάχτηκε απ’ την αρχή επί Κλοπ. Ο νυν προπονητής της Λίβερπουλ αναμόρφωσε πλήρως τον Γερμανικό σύλλογο και μάλιστα οι Βεστφαλοί φτάσανε μέχρι το τελικό του Champions League το 2013.

Η νίκη επί της Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς και η καλή εικόνα που έχει εντός, αλλά και εκτός των τειχών ως τώρα μπορούνε, αν ασφαλώς υπάρξει καλή διαχείριση, να την οδηγήσουν προς διεκδίκηση εκ νέου του πρωταθλήματος μετά το 2012 που ήταν και το τελευταίο της.

Φτάνει ασφαλώς να μην έχει απώλειες βαθμών σε αγώνες με μικρές ομάδες, διότι το συγκεκριμένο ατόπημα η Μπορούσια το κάνει επί χρόνια και ασφαλώς το πληρώνει όχι απλώς με την απώλεια τίτλου αλλά και με το ότι χάνει την ευκαιρία έστω για την διεκδίκησή του από πολύ νωρίς και είναι ένα στοίχημα της ομάδας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να αλλάξουν τα δεδομένα φέτος.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Σάλκε, αν και δεν έχουν ξεκινήσει ιδιαίτερα καλά, θεωρητικά θα ανέβουν και θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκά εισιτήρια, όμως υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι κοντά βαθμολογικά επί του παρόντος και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε.

Θα έρθω τώρα στην απογοήτευση των τελευταίων ετών που ακούει στο όνομα Βέρντερ Βρέμης: Λοιπόν, τι μπορούμε άραγε αλήθεια να πούμε εδώ πέρα; Η ομάδα που πριν 1.5 δεκαετία παρά κάτι (την περίοδο 2003/2004) κατέκτησε το πρωτάθλημα, η ομάδα που είχε την δεκαετία του 2000 έντονη και τρομερά αξιόλογη παρουσία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ένας σύλλογος που σεβόντουσαν όλοι και στην Γερμανία και στο εξωτερικό έχει πλέον καταβαραθρωθεί πλήρως και παραπαίει.

Δείγμα της (επιτρέψτε μου την λέξη) κατάντιας της είναι πως βρίσκεται στην 16η θέση(οι ομάδες συνολικά είναι 18) με μόλις 7 βαθμούς. Οι περισσότεροι πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα την είχαν ως επικρατέστερη για να αποχαιρετήσει τα σαλόνια της Bundensliga και με τις εμφανίσεις της η Βέρντερ φροντίζει ως τώρα τουλάχιστον να τους επιβεβαιώνει.

Πολύ δύσκολα θα μπορέσει φέτος να γλιτώσει τον υποβιβασμό, καθώς το υλικό της μοιάζει ανήμπορο στους περισσότερους αγώνες και οι παίχτες της δεν έχουν ούτε τα σωματικά απ’ ότι φαίνεται, αλλά ούτε και τα ψυχικά αποθέματα έτσι ώστε να εναντιωθούν στις αντίπαλες ομάδες.

Όμως, έστω και έτσι το ότι συλλέγει κάποιους βαθμούς ως τώρα, αν και ελάχιστους, είναι μια αφορμή που θα μπορούσε να της δώσει το κίνητρο με όσες δυνάμεις έχει να παλέψει ως το τέλος προκειμένου να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να γλιτώσει έναν υποβιβασμό που θα φέρει όλη την Βρέμη σε κατάθλιψη.

Επίσης, κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι το άλλοτε “παντοδύναμο” Αμβούργο φιγουράρει στην τελευταία θέση του πίνακα με μόλις 3 βαθμούς. Οι συσχετισμοί σε σχέση με το παρελθόν έχουν διαφοροποιηθεί πλήρως και τα πράγματα κάθε μέρα αλλάζουν προς το θετικό για κάποιους και αντιστρόφως ανάλογα προς κάποιους άλλους.

Το τι μέλλει γενέσθαι στο φετινό πρωτάθλημα πάντως μένει να το δούμε αρχής γενομένης απ’ αυτή την αγωνιστική και την εξέλιξη που θα χει ένα απ’ τα πλέον ανταγωνιστικά, αλλά και ενδιαφέροντα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που αν μη τι άλλο οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έχει (ως πρωτάθλημα) ένα φανατικό αλλά και ταυτόχρονα πιστό κοινό.

Διαβάστε στο bet-on-arme.com αναλύσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων, προγνωστικά για το στοίχημα αλλά και στατιστικά – βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News