«Μπορεί να γράψει ιστορία και να γίνει θρύλος ο Καλάθης»

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 84-75 (Highlights-VIDEO)

Το εγκώμιο του Νικ Καλάθη έπλεξε σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ o πρώην παίκτης και προπονητής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού Γιώργος Καλαϊτζής.

Ο Καλαϊτζής που φιλοξενήθηκε στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής μίλησε τόσο για το χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, όσο και την πορεία της ομάδας φέτος εστιάζοντας στον μεγάλο της πρωταγωνιστή Νικ Καλάθη και αποθεώνοντάς τον.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη δύναμη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ: «Ο Παναθηναϊκός ήθελε χρόνο για να αποδώσει. Κάποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Το εντός έδρας σερί, όσο περνάει ο καιρός, ενισχύεται γιατί οι παίκτες ξέρουν πως στην έδρα τους δεν μπορεί να τους κερδίσει κανείς»

Για το ματς με την Μπαρτσελόνα: «Με την Μπαρτσελόνα έπαιξε επιθετική άμυνα και ανάγκαζε τον αντίπαλο να πηγαίνει σε βεβιασμένες επιθέσεις. Ήταν μια έξυπνη προσέγγιση του παιχνιδιού και βοήθησε η απουσία του Σεραφέν. Ήταν ένα παιχνίδι που κερδήθηκε χωρίς το τρίποντο, αλλά ο Παναθηναϊκός, κυρίως στην άμυνα, προσέγγισε εξαιρετικά το παιχνίδι»

Για τον Νικ Καλάθη: «Μαγική εικόνα από τον Καλάθη. Ο Νικ κάνει πράγματα που είναι άξια αναφοράς και μπορεί να συγκριθεί με παίκτες που έχουν αφήσει εποχή. Δεν χρειάζεται η κουβέντα για το αν είναι διάδοχος του Διαμαντίδη, αλλά με την εικόνα του φέτος, θα φτάσει να είναι στο πρώτο ράφι. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να γράψει ιστορία και να γίνει θρύλος. Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην Ευρωλίγκα, αφού κάνει τα πάντα σε όλους τους τομείς. Ίσως φέτος, εκτός από τα νούμερα, είναι η πιο μεστή χρονιά του. Αν μείνει στην Ευρώπη θα μπει στο ράφι των παικτών που έχουν γράψει ιστορία».

Για το που μπορεί να πάει φέτος ο Παναθηναϊκός: «Έτσι όπως είναι ο θεσμός, η εικόνα των ομάδων, αλλάζει παιχνίδι με το παιχνίδι. Σίγουρα θα έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί την έδρα του και να καταφέρει κάτι καλύτερο. Το θέμα είναι με ποιον θα διασταυρωθεί για το κάτι παραπάνω. Πάντως μπορεί να φτάσει ένα βήμα παραπάνω και δεν το δείχνουν οι νίκες, αλλά ο τρόπος με τις οποίες τις πετυχαίνει. Η ομάδα πείθει και από την αρχή ως το τέλος παίζει με συγκεκριμένο πλάνο, σκοπό και στόχο».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News