Μπλουμς: “ Έβδομο σερί Ευρωμπάσκετ ή όχι; ” (vid)

Ο Γιάνις Μπλουμς συμπλήρωσε πριν λίγους μήνες τα 34 χρόνια ζωής, αλλά σκέφτεται να συνεχίσει να αγωνίζεται στην εθνική Λετονίας με στόχο να λάβει μέρος του χρόνου στο έβδομο συνεχόμενο Ευρωμπάσκετ της καριέρας του!

Ηταν με διαφορά ο πιο έμπειρος παίκτης της Λετονίας στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου. Η ήττα από το Πουέρτο Ρίκο καταδίκασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στον πρόωρο αποκλεισμό από τη διοργάνωση και ο Μπλουμς εξήγησε πως “χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. ηρθαμε εδώ για να παίξουμε στον τελικό. Στον τελικό θα συναντούσαμε τη Σερβία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε ένα παιχνίδι. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Πουέρτο Ρίκο”.

[ads2]

Σχετικά με τις αιτίες της ήττα της Λετονίας στον ημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά, είπε: “Είναι κρίμα. Εφτιαγαν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε το Πουέρτο Ρίκο. Χάσαμε επίσης πολλά ελεύθερα σουτ. Είχαμε άσχημα ποσοστά. Παίξαμε με ενέργεια, αλλά απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία όπως το Πουέρτο Ρίκο, πολύ μεγαλύτερη από τη δική μας”.

Ωστόσο, σε ερώτηση για το τέλος της καριέρας του με την εθνική ομάδα, φάνηκε διαλλακτικός και σχεδόν… αποφασισμένος να γίνει ένας από τους ελάχιστους παίκτες στην καριέρα τους που θα αγωνιστούν σε επτά συνεχόμενα Ευρωμπάσκετ: “Δεν ξέρω. Σίγουρα θα το σκεφτώ. Θα δούμε. Του χρόνου διοργανώνεται το Ευρωμπάσκετ. Ισως παίξω στο έβδομο συνεχόμενο Ευρωμπάσκετ της καριέρας μου, ίσως και όχι. Θα δω πως θα είμαι από πλευράς φυσικής κατάστασης, αν θα μείνει ο κόουτς και πολλές άλλες λεπτομέρειες”.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Μπλουμς:

πηγή: eurohoops.net

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News