Βαθμολογία: Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μόλις 2 βαθμούς παρά το 2/2 – Τι ισχύει
Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της GBL μετά το Προμηθέας – Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της GBL.
Ο Παναθηναϊκός AKTOR παραμένει αήττητος μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan GBL, ωστόσο η βαθμολογία επηρεάζεται από προηγούμενη τιμωρία.
Μπορεί ο Παναθηναϊκός AKTOR να έχει ξεκινήσει τη φετινή Stoiximan GBL με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ωστόσο στη βαθμολογία εμφανίζεται με μόλις δύο βαθμούς, εξαιτίας μιας ποινής που μεταφέρθηκε από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν το Σάββατο (10/10) του Προμηθέα στην Πάτρα με 84-59, προσθέτοντας ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό τους, μετά το εντυπωσιακό 103-74 απέναντι στους Vikos Falcons στην πρεμιέρα.
Παρά το απόλυτο των επιτυχιών, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα με αφαίρεση δύο βαθμών.
Η συγκεκριμένη τιμωρία είχε επιβληθεί τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στον πέμπτο τελικό του προηγούμενου πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό. Η απόφαση προέβλεπε αφαίρεση δύο βαθμών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ για καθεμία από τις δύο ΚΑΕ.
Στη Stoiximan GBL κάθε νίκη αποφέρει δύο βαθμούς και κάθε ήττα έναν. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς από τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά η ποινή του -2 περιορίζει τη βαθμολογική συγκομιδή του στους δύο.
Μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (10/10), η Καρδίτσα, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι βρίσκονται στους τέσσερις βαθμούς, έχοντας επίσης δύο νίκες χωρίς ήττα. Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος, αλλά βρίσκεται χαμηλότερα εξαιτίας της βαθμολογικής κύρωσης.
Η δεύτερη αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή (11/10), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επίσης αρχίσει τη διοργάνωση με ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από τους περσινούς τελικούς.
Δείτε παρακάτω τη βαθμολογία μετά το Προμηθέας – Παναθηναϊκός:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Γερμανική «απόβαση» για Τεττέη – Ποια ομάδα στέλνει σκάουτερ με Ολυμπιακό
- Χάινς: «Αμφιλεγόμενη η επιλογή μου, θα ήθελα να δω τον Σλούκα να επιστρέφει στον Ολυμπιακό»
- «Ο Βοτανικός δεν θα λέγεται Allianz - Έχει βρεθεί το όνομα του γηπέδου»
- Παναθηναϊκός: Το τριπλό «μπλοκ» αγώνων σε 29 μέρες και το σχέδιο Νίστρουπ
- Αλγόριθμος, Conference: Οι πιθανότητες για πρόκριση του Παναθηναϊκού σε TOP 24 και TOP 8