Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 82-84: Kριτική & βαθμολογία των παικτών του Τριφυλλιού
Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Super Cup που έγινε στο Περιστέρι, ωστόσο δεν καταφέρε να πάρει την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Ο Δημήτρης Δημόπουλος γράφει την κριτική των παικτών του Τριφυλλιού.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι ως τυπικά φιλοξενούμενος για τον ημιτελικό του Super Cup Ελλάδος σ’ ένα συγκλονιστικό και άκρως ανταγωνστικό παιχνίδι με τους ασπρόμαυρους από τη Θεσσαλονίκη να καταφέρνουν στο φινάλε να παίρνουν τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης με buzzer beater τρίποντο του Τσέντι Όσμαν.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός σε συνολική διάρκεια, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ του, καθώς έχασε πολλά από τον αντίπαλό του, ο οποίος ανανέωσε αρκετές φορές τις επιθέσεις του. Γεγονός που αποτέλεσε και το βασικό στοιχείο, για να είναι πίσω στο σκορ, όχι μόνο στο τέλος, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 20λεπτου.
Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίσταση, πέρασαν για πρώτη φορά στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε ν’ αντιδράσει και να έχει το προβάδισμα του παιχνιδιού σε γενικότερα βαθμό.
Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να περάσει μπροστά μ’ ένα συγκλονιστικό σουτ του Φρανσίσκο, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τον Τσέντι Όσμαν δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Τούρκος σταρ πέτυχε ένα τρομερό buzzer beater κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 84-82.
Σιλβέν Φρανσίσκο (8,5/10): Στο πρώτο ημίχρονο είχε κάποιες καλές ενέργειες αλλά περιορίστηκε αισθητά από την άμυνα του ΠΑΟΚ και δεν ήταν επικίνδυνος. Στο δεύτερο μέρος πήρε πολλές προσπάθειες και ήταν αρκετά εύστοχος και μάλιστα πέτυχε κι ένα τεράστιο τρίποντο στην τελευταία επίθεση των πράσινων.
Πάνος Καλαϊτζάκης (5/10): Ο Έλληνας guard μπήκε με σκοπό να κάνει το ρόλο του στο αμυντικό κομμάτι χωρίς να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Καλαϊτζάκης έχοντας ένα κακό βράδυ.
Λευτέρης Μαντζούκας (5/10): Κακό γενικά πρώτο ημίχρονο από τον Έλληνα forward, ο οποίος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα εμπόδια της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ούτε στο δεύτερο μέρος μπόρεσε ο Μαντζούκας ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς.
Ντίνος Μήτογλου (5/10): Σε πολύ ρηχά νερά ξεκίνησε στα πρώτα 20′ και ο Έλληνας PF, ο οποίος δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς. Συνολικά κακή βραδιά και για τον Μήτογλου, τον οποίο δεν είδαμε στο δεύτερο μέρος.
Γκερσόν Γιαμπουσελέ (6/10): Χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες δύο περιόδους και στις δύο θέσεις των ψηλών χωρίς να είναι κακός αλλά και χωρίς να μπορέσει να κάνει τη διαφορά. Ο Γάλλος σταρ μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις, καθώς κινήθηκε σ’ ένα μέτριο γενικότερα βράδυ.
Μπράνκου Μπάντιο (8/10): Ο Σενεγαλέζος guard πραγματοποίησε το καλύτερο 20λεπτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έως τώρα. Αλάνθαστος επιθετικά και από τις πιο αξιόπιστες γενικότερα λύσεις. Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπάντιο ήταν εκείνος που πήρε τις σωστότερες επιθέσεις και ευστόχησε κρατώντας τους πράσινους εντός του αγώνα. Σίγουρα το καλύτερό του παιχνίδι έως τώρα με την πράσινη φανέλα.
Νίκος Ρογκαβόπουλος (6/10): Η αποχή του, τον έχει επηρεάσει σημαντικά κι αυτό φάνηκε κυρίως στο κομμάτι των βολών που ήταν άστοχος. Παρ’ όλα αυτά προσπάθησε και σίγουρα δεν κρίνεται αδιάφορη η παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο. Στη διάρκεια του ματς πήρε προσπάθειες, έβαλε ορισμένα καλάθια, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θέλει χρόνο, ώστε να βρει τα πατήματά του.
Άιζακ Μπόνγκα (6/10): Άστοχος επιθετικά και αμυντικά σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερα πράγματα. Γενικότερα μια μέτρια εμφάνιση στην πρώτη στροφή του αγώνα. Δεδομένα ο Γερμανός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα και σήμερα έκανε ένα μέτριο ματς.
Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (7/10): Από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Σωστές και εύστοχες επιλογές στην επίθεση, ενώ ο καλύτερος παίκτης στο ριμπάουντ που αποτέλεσε πληγή για τους πράσινους και πολύ θετικός και στην άμυνα. Συνολικά έκανε ένα καλό ματς χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί αρκετά στο δεύτερο μέρος.
Ματίας Λεσόρ (7/10): Φορτώθηκε με τρία φάουλ κι αυτό αποτελεί ένα σημείο αναφοράς, ωστόσο προσπάθησε και κυρίως επιθετικά έδωσε ορισμένες λύσεις. Ο Γάλλος σέντερ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και έδωσε πάρα πολλές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι όντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σημείο αναφοράς αυτής. Ωστόσο η αλήθεια είνα ότι ο Λεσόρ δε θύμισε σήμερα τον παλιό καλό και κυριαρχικό ψηλό που έχουμε συνηθίσει.
Δημήτρης Μωραΐτης (5/10): Μπήκε στην 3η περίοδο για πρώτη φορά στο ματς και πραγματοποίησε ένα πολύ καλό διάστημα με ορισμένες ασίστ και μια κομβική άμυνα. Στην πορεία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε μέχρι που βγήκε από το παρκέ και δεν ξανά μπήκε
Ιάσωνας Βαρβαρίτης (-/10): Δεν αγωνίστηκε καθόλου.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Οι πόντοι των παικτών μετά το Παναθηναϊκός-Μακάμπι 90-67
- Παναθηναϊκός Euroleague: Ο επόμενος αντίπαλος - Κανάλι, ώρα και έδρα
- ΣΠΟΡ FM TV: Πώς βλέπουμε δωρεάν και χωρίς εγγραφή σε κινητό, υπολογιστή και τηλεόραση
- Κοτζιάς: «Κόπηκε ο Ντάντε. Ξέρουν Τζούτζης και Παππάς αν η μπαταρία είναι γεμάτη ή όχι»