Το «μυστικό» του Ομπράντοβιτς για τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού
Η καθημερινότητα των παικτών δεν περιορίζεται στην προπόνηση, με τον Παναθηναϊκό να επενδύει πολύ στη συνοχή και στις σχέσεις μέσα στην ομάδα.
Το χτίσιμο μιας ομάδας δεν γίνεται μόνο με συστήματα, προπονήσεις και τακτική. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνωρίζει καλά πως για να λειτουργήσει ένα σύνολο σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται να δημιουργηθούν δεσμοί και εκτός παρκέ.
Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο ο Παναθηναϊκός δίνει ιδιαίτερο βάρος από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας.
Οι παίκτες περνούν αρκετές ώρες μαζί στις εγκαταστάσεις, ξεκινώντας την ημέρα τους από τον VIP χώρο της ομάδας, στον οποίο υπάρχει ακόμη και προσωπικός σεφ.
Το πρόγραμμα δεν αρχίζει απευθείας με την ένταση της προπόνησης. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πρωινό, να κάνουν τα πρώτα τους σουτ και να περάσουν χρόνο μαζί πριν ξεκινήσει η κανονική δουλειά υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς.
Μετά το τέλος του προγράμματος ακολουθεί ξανά κοινό γεύμα.
Μπορεί να ακούγεται ως λεπτομέρεια, όμως σε μια σεζόν με δεκάδες παιχνίδια, ταξίδια, πίεση και απαιτήσεις, τέτοιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.
Ο στόχος είναι οι παίκτες να μη λειτουργούν σαν μονάδες που απλώς συναντιούνται στο γήπεδο, αλλά σαν ένα σύνολο που περνά μεγάλο μέρος της ημέρας μαζί.
Παράλληλα υπάρχει και έντονος εσωτερικός ανταγωνισμός. Το γεμάτο ρόστερ σημαίνει ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν χώρο στα σχέδια του Σέρβου τεχνικού.
Ομπράντοβιτς και επιτελείο επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον στο οποίο ο παίκτης θα νιώθει άνετα, υποστηριζόμενος αλλά και συνεχώς σε εγρήγορση.
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Καρπετόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός κάνει δήλωση πρωταθλητισμού» - Το στοιχείο που εντυπωσίασε
- Κατσαρός: «Για μένα υπάρχει ένας αθόρυβος πρωταγωνιστής - Βιαζόμαστε να κρίνουμε»
- Βαϊμάκης: «Από τα “ο Καμαρά είναι άχρηστος”, “ο Πένια κοντός”, φτάνουμε στο σήμερα»
- «Τελείωσε» τις αστειότητες η Λαμπαδαρίου: Η κρίσιμη φάση πριν το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ
- Νίστρουπ στη συν. Τύπου: «Έξυπνη η απόφαση για Καμαρά» - Τι είπε για φάουλ σε Κάνγκουα και... πέναλτι