Διπλό «χτύπημα» στον Παναθηναϊκό – Οι λύσεις που έχει ο Ομπράντοβιτς μετά τους τραυματισμούς

Οι δύο σημαντικές απουσίες αλλάζουν τις ισορροπίες στο ξεκίνημα, όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διαθέτει ήδη αρκετές λύσεις μέσα στο υπάρχον ρόστερ.

Παναθηναϊκός: Συνεχίζεται σε αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία (pics)

Ο Παναθηναϊκός καλείται να διαχειριστεί από πολύ νωρίς δύο σημαντικά προβλήματα, καθώς οι τραυματισμοί των Κέντρικ Ναν και Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις αφαιρούν από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δύο παίκτες που προορίζονται για κομβικό ρόλο.

Πρόκειται ουσιαστικά για απώλειες στη θέση «2» και στη θέση «4», όμως τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν οδηγούν τους «πράσινους» σε κάποια άμεση μεταγραφική κίνηση. Η λογική είναι να καλυφθούν τα κενά μέσα από το ιδιαίτερα βαθύ ρόστερ που έχει δημιουργηθεί.

Στην περιφέρεια, εκεί όπου θα λείψει ο Ναν, περισσότερο χώρο και αυξημένες αρμοδιότητες αναμένεται να πάρουν ο Μπράνκου Μπάντιο και ο Τζέριαν Γκραντ. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει αρκετές διαφορετικές επιλογές στα γκαρντ και ο Ομπράντοβιτς μπορεί να μοιράσει διαφορετικά τον χρόνο και τις ευθύνες μέχρι την επιστροφή του Αμερικανού.

Για να βλέπεις περισσότερο Παναθηναϊκό στα αποτελέσματα αναζήτησης
Πρόσθεσε Newspao.gr στο Google

Αντίστοιχα, η απουσία του Χέις-Ντέιβις δημιουργεί μεγαλύτερο βάρος στη γραμμή των φόργουορντ. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε και ο Ντίνος Μήτογλου είναι οι παίκτες που μπορούν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος των λεπτών στη θέση «4».

Ειδικά ο Μήτογλου παρουσιάζεται ανεβασμένος μετά τη δουλειά που έκανε στη διάρκεια του καλοκαιριού, γεγονός που δίνει ακόμη μία αξιόπιστη λύση στον Ομπράντοβιτς σε μία περίοδο κατά την οποία οι απουσίες απαιτούν μεγαλύτερο rotation.

Παρά τα προβλήματα, στον Παναθηναϊκό υπάρχει η πεποίθηση ότι το υπάρχον υλικό είναι αρκετό για να ανταποκριθεί. Άλλωστε, ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργήθηκε ένα τόσο γεμάτο ρόστερ ήταν ακριβώς η δυνατότητα να απορροφώνται τραυματισμοί χωρίς να αλλάζει ολόκληρος ο αγωνιστικός σχεδιασμός.

Υπάρχει, βέβαια, και το ζήτημα της θέσης «5». Ο Ματίας Λεσόρ δεν έχει ακόμη επιστρέψει σε πλήρεις ρυθμούς προπονήσεων, ενώ ο Μουσταφά Φαλ μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στην EuroLeague ανεξάρτητα από την υπόθεση του ελληνικού διαβατηρίου.

Μέχρι να αυξηθεί ο βαθμός ετοιμότητας του Λεσόρ, ο Ομπράντοβιτς έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σε συγκεκριμένα σχήματα τόσο τον Γιαμπουσέλε όσο και τον Μήτογλου στο «5», δίνοντας διαφορετική μορφή στη φροντ λάιν.

Το μεγαλύτερο ζήτημα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών, αλλά και το μοντάρισμα μιας ομάδας που ξεκινά με νέο προπονητή και διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Η απουσία δύο τόσο σημαντικών παικτών καθυστερεί αναπόφευκτα αυτή τη διαδικασία.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πάντως, η κατεύθυνση δεν αλλάζει: ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει με το ρόστερ που διαθέτει, θα μοιράσει διαφορετικά τους ρόλους μέχρι τις επιστροφές Ναν και Χέις-Ντέιβις και θα περιμένει σταδιακά και την πλήρη επανένταξη του Λεσόρ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr